spot_img

Ureditev občinskega središča v Pesnici

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V sodelovanju z mentorji in Občino Pesnica so se študenti Univerze v Maribooru v preteklem šolskem letu lotili idejne naloge za novo ureditev osrednjega območja v naselju.

Cilj študijskega dela je bil raziskati možnosti prostorskega razvoja za ožje območje Pesnice in poiskati temu primerne oblikovne rešitve. Gre za eksperimentalni proces, skozi katerega se neobremenjeno prebujajo številne idejne zasnove. Kot take si dovolijo stopiti izven okvirja in s tem vzpodbujajo k razmisleku in debati.

Tekom dela so sklenili, da lahko za “centralno območje” Pesnice razvijejo številne razvojne scenarije, tako programske kot oblikovne. Na podlagi različnih zgodb so študenti po skupinah natančneje razmislili o idejnih rešitvah za ožje območje ob obstoječi knjižnici in potoku, ki ga je občina zaznala kot problematičnega.

Tudi območje Perniškega jezera je tako kot celotno območje občine turistično zanimivo, saj mnoge naravne danosti poudarjajo pestrost pokrajine. Zato bo tudi osrednje območje v Pesnici namenjeno ne samo občanom temveč tudi domačim ter tujim obiskovalcem: naključnim turistom, sprehajalcem, kolesarjem.

Analiza študentov Univerze v Mariboru je pokazala, da trenutno območje za katerega so se lotili idejne zasnove predvsem nakazuje na problematiko javnih programov skozi celotno območje občine. Osrednje območje Pesnice je trenutno namenjeno vozniku, večina rešitev pa ponuja javni prostor, ki bi se prilagodil pešcu.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:03

Bo Maribor dobil podzemni tunel ali obvoznico okoli mesta?

Mestno občino Maribor v prihodnjih letih čakajo številni in zahtevni infrastrukturni izzivi. Na tem mestu je nujno potrebno izpostaviti...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img