Uporaba rekreacijskega centra še brez epiloga

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Večnamenski rekreacijski center, ki so ga destrniški upokojenci pomagali graditi tako s svojimi rokami kot doniranim materialom, je bil zadnje mesece uradno zaprt. Inšpektor je prepovedal uporabo kegljišča, ker objekt ni imel uporabnega dovoljenja, del je bil celo črna gradnja. Zapletlo pa se je tudi pri lastništvu, saj pripada občini in ne društvu. Zaradi vsega naštetega so se nato zaostrili še odnosi med upokojenci in županom Francem Pukšičem, ki je obljubil, da bo objekt legaliziral v najkrajšem možnem času.

Kot smo že poročali je večnamenski rekreacijski center jabolko spora med tamkajšnjim društvom upokojencev in občino Destrnik. Objekt so gradili še pod prejšnjim županom Vladimirjem Vindišem, občina Destrnik in društvo pa sta sklenila pogodbo o sofinanciranju gradnje centra, in sicer je bila investitorica občina, društvo pa sofinancer.

Ko so gradnjo zaključili, so namreč ugotovili, da so postopki tekli po domače oziroma »v neskladju z zakonodajo in brez spoštovanja pravil javnega naročanja« ter da kljub vloženim 86.000 evrom in neštetim delovnim uram v resnici sploh niso lastniki »svojega objekta«.

A župan občine Destrnik očitke zavrača in vztraja, da odgovorni svojega dela niso opravili v skladu z zakonodajo.

Ptujska upravna enota je 8. julija izdala odločbo, s katero je večnamenski rekreacijski center v Janežovskem Vrhu 42 legalizirala, kar pomeni, da objekt ni nelegalen ali neskladen in da ima uporabno dovoljenje v skladu z gradbenim zakonom.

Gradbeni inšpektor je občini Destrnik kot lastnici v začetku leta prepovedal uporabo kegljišča do pridobitve uporabnega dovoljenja, hkrati pa v 180 dneh odredil tudi odstranitev dveh nadstreškov. A zdaj, kot rečeno, upokojencem ni treba več skrbeti ne za legalizacijo ne za rušenje, zdaj morajo samo še urediti pravna razmerja z lastnico – občino.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:58

V Slovenski Bistrici želijo zeleno mobilnost

Od 20. septembra bo potekal Evropski teden trajnostnega razvoja 2021. Gre za vseevropsko pobudo, ki tudi letos spodbuja različne...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img