spot_img

Upokojenci ostali pred vrati kegljišča

V zadnjem tednu

Člani Društva upokojencev sveti Urban – Destrnik so skupaj z Občino Destnik zgradili športni center. Med seboj so sklenili pogodbo o sofinanciranju gradnje centra – občina je bila investitorica, društvo pa sofinancer. Objekt pa ni dobil ustreznega gradbenega dovoljenja, kljub temu, da so upokojenci občino ves čas pozivali, da to uredi.Občina v prekršku, upokojenci, kljub trudu brez lastniških pravicNadzor projekta izgradnje športnega centra je pokazal na številne nepravilnosti, veliko težav pa je nastalo tudi zaradi lastništva, ki pripada občini. Člani Društva upokojencev sveti Urban – Destrnik so sodelovali pri gradnji športnega centra in tudi prispevali nekaj gradbenega materiala. A nadzorni odbor, ki je podrobno preučil izvedbo projekta, je ugotovil, da je občina v prekršku.Občina Destrnik ne bi smela dopuščati uporabo večnamenskega centra, ki nima uporabnega dovoljenja. Kot navaja Štajerski tednik je predsednik nadzornega odbora Matija Zorec jasno poudaril, da “če pride do škodnega dogodka, to pomeni posledice za lastnico, torej občino. Zavarovalnica bi v takem primeru terjala odškodnino od občine. Ker je lastnica zemljišča občina, poseduje tudi nepremičnino, ki stoji na njej. Sofinancerska pogodba, ki jo je društvo sklenilo z občino, še ne prinaša lastništva na objektu. Vem, da so upokojenci veliko vložili v ta projekt in se maksimalno angažirali za njegovo realizacijo, a njihov vložek žal ne pomeni tudi lastništva. Če bi pridobili stavbno pravico do objekta, bi bila zgodba drugačna.”

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel