spot_img

Upokojencem je prekipelo

V zadnjem tednu

Člani Društva upokojencev sveti Urban – Destrnik so z velikim zanosom vključili v gradnjo športnega centra, saj so prispevali ogromno delovnih ur pa tudi kar nekaj gradbenega materiala.

Vložek društva se ocenjuje na približno 80 tisoč evrov, objekt pa je bil zgrajen v javnem interesu – za občane Destrnika. Občina Destrnik in društvo sta sklenila tudi  pogodbo o sofinanciranju gradnje centra, in sicer je bila investitorica občina, društvo pa sofinancer.

Veliko polemike je bilo okrog gradnje nadstreška, za katerega niso imeli ustreznih dovoljenj, ko so jih želeli pridobiti pa je zadevo prevzela inšpekcija.

A upokojenci so prepričani, da jih Pukšič dodatno ovira pri pridobitvi dovoljenj, saj želi objekt prevzeti in z njim prosto razpolagati.

Kljub velikim vložkom v izgradnjo objekta, občina ostaja kot lastnica zemljišča tudi lastnica nepremičnine, ki stoji na njem. Sofinancerska pogodba, ki jo je društvo podpisalo z občino, še ne prinaša lastništva na objektu. Društvo upokojencev bi lahko postalo lastnik objekta, če bi mu občina zanj podelila stavbno pravico, kar so potrdili vsi svetniki. A pot do tja je še dolga.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel