Upokojencem je prekipelo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Člani Društva upokojencev sveti Urban – Destrnik so z velikim zanosom vključili v gradnjo športnega centra, saj so prispevali ogromno delovnih ur pa tudi kar nekaj gradbenega materiala.

Vložek društva se ocenjuje na približno 80 tisoč evrov, objekt pa je bil zgrajen v javnem interesu – za občane Destrnika. Občina Destrnik in društvo sta sklenila tudi  pogodbo o sofinanciranju gradnje centra, in sicer je bila investitorica občina, društvo pa sofinancer.

Veliko polemike je bilo okrog gradnje nadstreška, za katerega niso imeli ustreznih dovoljenj, ko so jih želeli pridobiti pa je zadevo prevzela inšpekcija.

A upokojenci so prepričani, da jih Pukšič dodatno ovira pri pridobitvi dovoljenj, saj želi objekt prevzeti in z njim prosto razpolagati.

Kljub velikim vložkom v izgradnjo objekta, občina ostaja kot lastnica zemljišča tudi lastnica nepremičnine, ki stoji na njem. Sofinancerska pogodba, ki jo je društvo podpisalo z občino, še ne prinaša lastništva na objektu. Društvo upokojencev bi lahko postalo lastnik objekta, če bi mu občina zanj podelila stavbno pravico, kar so potrdili vsi svetniki. A pot do tja je še dolga.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:58

V Slovenski Bistrici želijo zeleno mobilnost

Od 20. septembra bo potekal Evropski teden trajnostnega razvoja 2021. Gre za vseevropsko pobudo, ki tudi letos spodbuja različne...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img