Univerza v Mariboru znova med najboljšimi mladimi univerzami

0
43
Sedež Univerze v Mariboru (Slomškov trg 15).

Univerza v Mariboru se je v pregledu »THE Young University Rankings«, ki ga vsako leto pripravlja revija Times Higher Education (THE), uvrstila med 350 najboljših mladih raziskovalnih univerz na svetu.

V ocenjevanje je bilo vključenih več kot 1.800 univerz, ki niso starejše od 50 let. Na lestvico se je uvrstilo 475 najboljših univerz iz 66 držav, 50 več univerz kot leto prej. Na osnovi obsežne baze podatkov je Times izračunal vrednosti za 13 kazalnikov, ki jih uporablja tudi za THE World University Rankings.

Times je ocenjeval kakovost univerz na področjih: ugleda raziskovalne in izobraževalne dejavnosti, števila citatov, prenosa znanja v gospodarstvo in mednarodne vpetosti.

Nanyang Technological University (Singapore) je letos prvič najboljša mlada univerza na svetu, medtem ko je Paris Sciences et Lettres – PSL Research University Paris na drugem mestu.

Na THE lestvico mladih univerz je uvrščeno največ visokošolskih ustanov iz Velike Britanije (37), na drugem mestu so univerze iz Indije s 34 univerzami, eno uvrščeno univerzo manj pa ima Španija.

Južna Koreja ima med desetimi najboljšimi visokošolskimi institucijami tri univerze, več kot katera koli druga država in prvič se je zgodilo, da med najboljšimi desetimi univerzami prevladujejo institucije iz Azije.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here