spot_img

Uničujoč vetrolom povzročil veliko škode

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Močan veter, ki je pihal s hitrostjo do 80 kilometrov na uro, je v Mariboru in okolici povzročil večjo gmotno škodo. Odkrival je strehe, podiral drevesa, povzročal poškodbe na električnih napeljavah in netil požare. Posebej močen vetrolom je povzročil razdejanje v Slovenski Bistrici.

Ko se je veter polegel so gasilci na območju Slovenske Bistrice začeli s sanacijskimi deli. Z različnimi tehnikami so skušali popraviti škodo, ki je nastala predvsem na odkritih strehah.

Škoda na zasebnih objektih in sanaciji infrastrukture, ki je nastala zaradi močnih sunkov vetra, je ocenjena na približno 150.000 evrov

Sanacija poškodovanih objektov je večinoma že zaključena, dela pa bodo končana predvidoma do konca tega tedna.

V zadnjem času je vetrolom v slovenskih gozdovih uničil za 140.000 kubičnih metrov lesa. Odgovorni pozivajo lastnike gozdov k previdnosti pri sanaciji, saj je ta nevarnejša od običajne sečnje. Sanacija mora biti tudi pravočasna, da se v gozdovih ne razširijo podlubniki.

Na območju Maribora količina škode še ni znana, saj analiza na terenu še ni bila opravljena.

Država in tudi ljudje sami pa bi morali poskrbeti, da bi bilo takšnih in podobnih naravnih katastrof čim manj oziroma da bi jih kar se da učinkovito omejili ali celo preprečili.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img