Umetnost v nekdanji tekstilni tovarni MTT

 

Umetnostna galerija Maribor bo letos ponovo organizirala mednarodni trienale umetnosti in okolja. Nazadnje so ga organizirali pred 15 leti, letos pa ga bodo postavili v prostorih nekdanje MTT. S tem želijo opozoriti na razvojni potencial mariborske četrti Melje, kjer je nekoč cvetela industrija, danes pa je v precej degradiranem stanju.

Kot so pojasnili je stavba zelo zanimiva. Razprostira se na več kot 40.000 kvadratnih metrih in se nahaja le deset minut stran od mestnega jedra. Prostori so po stečaju podjetja ostali prazni. Trenutno so pod okriljem Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki išče interesente za njihov nakup.

Umetnostna galerija še vedno brez ustreznih prostorov

UGM se že več let bori za nove prostore. V muzeju poudarjajo, da kljub temu, da je naša ustanoviteljica Mestna občina Maribor, pomen galerije presega mestni ali regijski okvir. V obdobju gospodarske rasti, je tako pravi trenutek, da državni in mestni odločevalci stopijo skupaj in uresničijo obljube o politiki decentralizacije. Po mnenju direktorice Breda Kolar Sluga dostop do javnih kulturnih dobrin ne more biti omogočen le prebivalcem prestolnice.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj