Umetnost navdihuje in povezuje

0
109

Bistvo umetnosti je ob prebujanju najrazličnejših čustev tudi povezovanje. Letošnja že 5. mednarodna likovna kolonija, ki jo je organizirali umetniško društvo Ivo As iz Sladkega vrha, je dokazala prav to. Povezala je umetnike iz vseh koncev Slovenije ter tudi iz tujine, hkrati pa je povezala tudi dve sosednji občini, Šentilj v Slovenskih goricah in Apače.
Tudi letošnja likovna kolonija je potekala pri Ribiškem domu v Zgornjem Konjišču. Gre za lokacijo, ki zaradi bližine vode in mogočnih krošenj dreves nudi senco in navdih za ustvarjanje.

Po lanski, zaradi protikoronskih ukrepov nekoliko slabši udeležbi, je bila ta letos zelo visoka. Predstavilo se je 45 umetnikov iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške. Da gre za likovno kolonijo, o kateri glas se je razširil daleč od Apač in Šentilja, dokazuje tudi obisk mag. Minke Jerebič z ministrstva za kulturo, ki se je vabilu odzvala že drugič.

Prirejanje tovrstnih dogodkov v današnjih nevsakdanjih časih, ni enostavno. V društvu pojasnjujejo, da je bilo v minulih tednih veliko negotovosti. S tako zavzetimi posamezniki in društvi, je lažje delati tudi tistim, ki skušajo zagotoviti za kulturo ugodne pogoje.

V Društvu Ivo As pa se s sobotno likovno kolonijo, kulturno udejstvovanje še zdaleč ni končalo. Naslednji projekt bo povezal Slovenijo in Avstrijo. Slike, ki so nastale na sobotni likovni akademiji bodo sicer v prihodnjih mesecih na ogled v obeh občinah, tako v Šentilju kot tudi v Apačah.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here