spot_img

Ukinitev nivojskih prehodov in zapora ceste Šentilj – Pesnica

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V oktobru in novembru se bo v občini Pesnica pričel postopek ukinitve nivojskih železniških prehodov. Eden izmed ciljev nadgradnje železniške proge Maribor–Šentilj–d.m. je namreč tudi povečanje varnosti v prometu, zato bodo vsa križanja ceste z železnico urejena tako, da po nadgradnji proge ne bo več nobenega nezavarovanega prehoda. Dela so razdeljena na 6 sklopov oz. faz, ki predstavljajo funkcionalno zaključene celote:

  • Faza 1: Ukinitev nivojskega prehoda v Pesnici ter izvedba povezovalne ceste na obstoječ podvoz.
  • Faza 2: Ukinitev treh nivojskih prehodov (Ranca 1, Ranca 2, Ranca 3) ter izvedba križanja regionalne ceste z nadvozom ter izgradnja povezovalnih cest.
  • Faza 3: Zavarovanje obstoječega nivojskega prehoda Ranca 4.
  • Faza 4: Ukinitev dveh nivojskih prehodov (Štrihovec 1, Štrihovec 2) ter izvedba križanja lokalne ceste z nadvozom ter izgradnja povezovalnih cest.
  • Faza 5: Ureditev obstoječega zavarovanega prehoda Štrihovec 4.
  • Faza 6: Ukinitev nivojskega prehoda Šentilj 1 ter gradnje povezovalne ceste do obstoječega zavarovanega nivojskega prehoda Šentilj 2.

Natančen urnik izvajanja del na posameznih prehodih lahko preverite TUKAJ.

V Sloveniji še 714 nivojskih prehodov

Nivojski prehod je križanje javne kategorizirane ali nekategorizirane ceste, ki je dana v uporabo za cestni promet in železniške proge v istem nivoju, ki ne vključuje dostopov na perone in službenih prehodov.

Nivojske prehode se ureja in ukinja skladno s predpisanimi pogoji v veljavnih predpisih RS skupaj z upravljavci cest. Ureditev oziroma ukinitev preveri komisija za NPr imenovana s strani Ministrstva za infrastrukturo, katere člani so upravljavci cest in JŽI, lokalna skupnost, predstavniki Ministrstva za notranje zadeve in varnostnih agencij. V Sloveniji je po podatkih Slovenskih železnic 714 nivojskih prehodov, od tega jih je kar 375 zaščitenih zgolj z Andrejevim križem. Avtomatsko varnostno napravo (zapornice) ima 297 nivojskih prehodov.

Zapora ceste Šentilj – Pesnica

Zaradi nadgradnje progovnega odseka Maribor – Šentilj d.m. je do 15.12. 2021 zapora ceste na odseku 0268 Šentilj-Pesnica (od km 6,444 do km 7,474) zaradi gradnje izvennivojskega prehoda.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img