spot_img

Ukinitev interventnega ukrepa za zdaj brez posledic na trgu dela

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

EU želi zagotoviti, da bi tri četrtine ljudi, starih od 20 do 64 let, do 2020 imelo zaposlitev. V ta namen tudi v Sloveniji razpisujejo številne spodbude za delodajalce, da bi zaposlili brezposelne. V ta namen na Zavodu za zaposlovanje trenutno poteka več projektov. Zaposli me, Trajno zaposlovanje mladih, Zelena delovna mesta, Javna dela, Učne delavnice, delovni preizkus in usposabljam se.

Predvsem želijo spodbuditi dolgotrajno brezposelne, da bi osvojili nova znanja in našli svojo priložnost na trgu dela.

V času izvajanja interventnega ukrepa nadomestila za čakanje na delo doma so se pojavile številne špekulacija, da veliko delodajalcev zgolj izkorišča ukrepe, pri tem pa vedo, da bodo po izteku le-teh svoja podjetja zaprli. A po mnenju Murka na Ptuju tega niso opazili.

Glede na gospodarske posledice koronakrize, ki je v dveh valih močno vplivala na številna podjetja v Podravju večjih pričakovanj oziroma strahov za morebitni četrti val nimajo.
Praksa, ki so jo izkusili v minulih korona valih, kaže, da se v času najstrožjih ukrepov podjetja prilagodijo in zreducirajo kader, ko pa se ukrepi sprostijo pa jih ponovno zaposlijo.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:53

V Pekrah zadovoljni z obnovo Bezjakove ulice, a si želijo nadaljevanja ureditve cest

Krajevno skupnost Pekre je v obisku vseh lokalnih entitet mariborske občine lani obiskal župan Saša Arsenovič s svojo ekipo....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img