spot_img

Ukinitev interventnega ukrepa za zdaj brez posledic na trgu dela

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

EU želi zagotoviti, da bi tri četrtine ljudi, starih od 20 do 64 let, do 2020 imelo zaposlitev. V ta namen tudi v Sloveniji razpisujejo številne spodbude za delodajalce, da bi zaposlili brezposelne. V ta namen na Zavodu za zaposlovanje trenutno poteka več projektov. Zaposli me, Trajno zaposlovanje mladih, Zelena delovna mesta, Javna dela, Učne delavnice, delovni preizkus in usposabljam se.

Predvsem želijo spodbuditi dolgotrajno brezposelne, da bi osvojili nova znanja in našli svojo priložnost na trgu dela.

V času izvajanja interventnega ukrepa nadomestila za čakanje na delo doma so se pojavile številne špekulacija, da veliko delodajalcev zgolj izkorišča ukrepe, pri tem pa vedo, da bodo po izteku le-teh svoja podjetja zaprli. A po mnenju Murka na Ptuju tega niso opazili.

Glede na gospodarske posledice koronakrize, ki je v dveh valih močno vplivala na številna podjetja v Podravju večjih pričakovanj oziroma strahov za morebitni četrti val nimajo.
Praksa, ki so jo izkusili v minulih korona valih, kaže, da se v času najstrožjih ukrepov podjetja prilagodijo in zreducirajo kader, ko pa se ukrepi sprostijo pa jih ponovno zaposlijo.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img