Kot je seveda znano se epidemiološka slika v Sloveniji relativno naglo slabša in temu primerno se slabša tudi situacija v mariborskem kliničnem centru. Zaradi števila pacientov, ki so hospitalizirani na akutnem in intenzivnem covid oddelku so v bolnišnici pričeli s prehodom na fazo 3.

Faza 3. je tako že omogočila sprejem covid pacientov v 2 etaži stavbe ginekološke klinike ter Oddelek za infekcijske bolezni, kjer je tudi covid ambulanta. Glavna težava pa so še vedno kadri.

Na delovišča, kjer zdravijo bolnike s covidom-19, so premestili več kot 200 delavcev z drugih oddelkov, a imajo velike težave zaradi odsotnosti zaposlenih zaradi okužbe z novim koronavirusom ali karantene. Trenutno iz teh razlogov manjka 150 ljudi, od tega 24 zdravnikov in 78 delavcev zdravstvene nege.

Tako kot v spomladanskem delu epidemije novega koronavirusa pomaga tudi Mestna občina Maribor z možnostjo brezplačnega parkiranja zaposlenih v bolnišnici. V beli coni v neposredni bližini UKC Maribor je v ta namen zagotovila večje število parkirnih mest, vozila pa morajo imeti na vidnem mestu posebno dovolilnico za UKC Maribor, izdano na registrsko številko vozila.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj