spot_img

UKC Maribor v rdečih številkah

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Člani sveta Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor bodo na današnji seji obravnavali poročilo o trenutnem stanju v bolnišnici, ki ga narekuje epidemija covida-19. Prav tako se bodo seznanili z letošnjim poslovanjem, ki do septembra nakazuje skoraj štiri milijone evrov presežka odhodkov nad prihodki.

Trenutno so v kliničnem centru soočeni še z večjimi pritiski kot v prvi polovici leta. V zadnjih dneh skokovito narašča število bolnikov s covidom-19 in posledično je vedno manj prostora in kadra za obravnavo ostalih bolnikov.

Strokovni direktor Matjaž Vogrin na novinarski konferenci prejšnji teden ni izključil niti možnosti, da bodo morali omejevati celo delo na oddelku za onkologijo.

Lansko poslovno leto je UKC Maribor zaključil s presežkom prihodkov nad odhodki v višini 6,8 milijona evrov. Za letos pa so ob sprejemanju letnega finančnega načrta napovedovali uravnotežen rezultat.

 

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img