UKC Maribor prosi koncesionarje za pomoč

0
16

 

Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor je po zgledu ljubljanskih kolegov danes v skladu z odredbo o začasnih ukrepih na področju organizacije zdravstvene dejavnosti vse koncesionarje za opravljanje javne zdravstvene službe na območju podravske regije pozval, da se vključijo v njihovo delo.

Trenutno onemogočeno izvajanje rednega programa

Zaradi potreb po zagotovitvi ustreznih prostorskih in kadrovskih zmogljivosti so za bolnike s covidom-19 že prilagodili svoje prostore za izvajanje zdravstvene dejavnosti in tja prerazporedili zaposlene iz drugih organizacijskih enot. Zaradi tega jim je trenutno onemogočeno običajno izvajanje rednega delovnega programa, ki so ga dolžni opraviti po pogodbi z zdravstveno zavarovalnico.

Tako so direktor mariborskega centra Vojko Flis, strokovni direktor Matjaž Vogrin in pomočnica direktorja za zdravstveno nego Hilda Rezar za zagotavljanje neodložljive zdravstvene obravnave bolnikov k pomoči pozval koncesionarje.

Predvideno širjenje covid-19 oddelka

Število postelj so zvišali za 26 za bolnike, ki ne potrebujejo umetnega predihavanja, tako da jih imajo skupno 66. V naslednjem obdobju lahko število postelj povečajo še za 40 za bolnike, ki ne potrebujejo umetnega predihavanja, tako da bi lahko imeli več kot 100 postelj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here