spot_img

UEFA še brez velikih odločitev

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Evropska nogometna zveza (Uefa) je v sredo opravila videokonferenco, na kateri je z generalnimi sekretarji vseh 55 članic spregovorila o tekmovalnem koledarju tako za državna ligaška kot tudi klubska evropska tekmovanja, poletnem prestopnem roku in pogodbah nogometašev. Sprejeli so odločitev, da bodo skušali ligo prvakov in ligo Europa izvesti šele julija in avgusta.

Prestavitev Lige prvakov in Lige Europa

Uefa bo torej najverjetneje tekmovanja pod svojim okriljem nadaljevala v najbolj vročih poletnih mesecih. Prišlo je do prestavitve termina za izpeljavo lige prvakov in evropske lige. Prvotno ga je mislila, podobno kot nacionalna klubska tekmovanja, končati do konca meseca junija, a se je ta načrt izjalovil. Odločitve bo sicer moral potrditi izvršni odbor, ki mu predseduje Aleksander Čeferin. Uefa je prejšnji mesec že prestavila evropsko prvenstvo na leto 2021 in s tem poskrbela za številne zamike v urnikih.

NZS: Naredili bomo vse, da prvenstvo končamo na igrišču

Tudi usoda slovenske lige še ni znana. Generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije je povedal, da obstajajo različne možnosti glede nadaljevanja evropskih klubskih tekmovanj in pričetka naslednje sezone, kar seveda vpliva tudi na zaključek tekmovanj v Sloveniji. Za Siol je dejal tudi, da je trenutno zato še prezgodaj ugibati, kdaj bi se lahko sezona nadaljevala, saj je spremenljivk preveč. Naredili pa bodo vse, da prvenstvo končajo na igrišču, če bodo le možnosti.

Odpoved spektakla v Stožicah

Evropska krovna zveza je danes potrdila odpovedi vseh junijskih mednarodnih reprezentančnih tekem, kar pomeni, da bo odpadla tudi prijateljska tekma med Slovenijo in Portugalsko, ki bi morala potekati 31. maja v Ljubljani.

Vprašanje termina prestopnega roka

 Vprašanje prestopov igralcev, nekateri so namreč že dogovorjeni za 1. julija, ostaja odprto. Glede na to, da se bodo ravno takrat verjetno odvijala evropska tekmovanja bo nogometna tržnica  prestavljena ali bo potekala v drugačni obliki, kot smo jo bili vajeni do sedaj. Zagotovo pa je to, da je epidemija koronavirusa drastično vplivala na prihodke klubov, kar pomeni da prestopov z visokimi odškodninami (nad 100 milijonov) vsaj v kratkem ni pričakovati.

 

 

 

 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img