spot_img

Učitelji in vzgojitelji poskusni zajčki?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Večino pedagogov in šolskega osebja ne vedo prav, kaj jih sploh čaka. Koliko otrok bo prišlo v vrtec, ali imajo dovolj kadra in prostora zanje. Koga poslati domov, če prostora ne bo in kdo bo to plačal, ni znano. Kako poskrbeti za čim manj stikov pri populaciji, ki z dotiki pove veliko več kot z besedami.

Ministrstvo za izobraževanje je ravnateljem včeraj poslalo okrožnico. Skupine v vrtcih in razredi v šolah bodo manjši. Da bodo prostore lahko prilagodili, morajo zaposleni prihodnji teden čim prej priti na delovno mesto. Vlada je včeraj na dopisni seji odpravila odlok, ki je prepovedoval združevanje ljudi v vzgojno-varstvenih zavodih, vrtcih, šolah in dijaških domovih.

Skupine v vrtcu skoraj prepolovili

V vrtcih bo v prvi starostni skupini lahko največ osem otrok, v drugi starostni skupini deset. Največja težava bo zagotoviti dovolj prostora, saj je večina že sedaj pokala po šivih. Predsednica Skupnosti vrtec Slovenije je dejala, da če prostora ali kadra ne bi bilo mogoče zagotoviti, bodo ministrstvo pozvali, naj sprejme drugačne odločitve.

Pouk v maskah in izjava staršev

V osnovni šoli bo v razredu deset učencev oziroma največ petnajst. Tako kot v vrtcih bodo tudi v osnovnih in srednjih šolah starši morali podpisati izjavo, da so otroci in vsi, ki živijo z njimi, zdravi ter da v zadnjih štirinajstih dneh niso imeli simptomov okužbe s koronavirusom. NIJZ je odsvetoval, da bi se otroci iz različnih skupin in razredov med sabo mešali. Vzgojiteljice v vrtcih bodo maske nosile le pri sprejemu in oddaji otrok ter med prehajanjem prostorov. V osnovnih šolah učenci prve triade mask ne bodo nosili, učiteljice bodo maske nosile ves čas, devetošolci pa takrat, ko ne bodo v svojem razredu. Enako bo veljalo v srednjih šolah, maturanti bodo maturo tako lahko pisali brez mask. Maske bodo šole predvidoma prejele od civilne zaščite.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img