spot_img

Učinkovito delovanje v času epidemije

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V današnji rubriki Regionalno zdravje Vam predstavljamo potek epidemije in delovanje v Zdravstvenem domu Lenart. Za enkrat se po besedah direktorja doma Jožefa Krambergerja z epidemijo učinkovito spopadajo, kljub temu pa si želijo še višje precepljenosti. Poleg tega se lahko pohvalijo z nemotenim delovanjem v najbolj epidemiološko rizičnih obdobjih, kar je preprečilo podaljševanje čakalnih dob.

Epidemija se po podatkih Inštituta Jožef Štefan umirja, a stroka opozarja na neizbežno povečanje okužb na prehodu v jesenko-zimsko obdobje, kjer je že na splošno okužb dihal veliko. V Zdravstvenem domu Lenart se za enkrat učinkovito spopadajo s potekom epidemije koronavirusa.

Cepljenje v določenih ruralnih predelih Podravja ne poteka po začrtanih ciljih, v Lenartu se za enkrat s tovrstnimi težavami ne spopadajo, na ravni istoimenske upravne enote, pa je precepljenost bistveno nižja.

Povečanje interesa za cepljenje gre pripisati tudi razširitvi pogoja PCT za praktično vse dejavnosti javnega življenja. V ZD Lenart so nekatere že cepili z tretjim odmerkom cepiva proti covidu-19, za koga pa je to sploh priporočljivo?

Velika večina bolnišnic oz. zdravstvenih domov je v času epidemije beležila visok izpad delovanja specialističnih ali ostalih obravnav, teh težav do sedaj v Lenartu niso imeli.

Zdravstvena stroka sicer opozarja, da trenutna precepljenost na državni ravni ne zagotavlja konca epidemije oz. preklica vseh epidemiološko- zaščitnih ukrepov.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img