spot_img

Učinkovito delovanje v času epidemije

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V današnji rubriki Regionalno zdravje Vam predstavljamo potek epidemije in delovanje v Zdravstvenem domu Lenart. Za enkrat se po besedah direktorja doma Jožefa Krambergerja z epidemijo učinkovito spopadajo, kljub temu pa si želijo še višje precepljenosti. Poleg tega se lahko pohvalijo z nemotenim delovanjem v najbolj epidemiološko rizičnih obdobjih, kar je preprečilo podaljševanje čakalnih dob.

Epidemija se po podatkih Inštituta Jožef Štefan umirja, a stroka opozarja na neizbežno povečanje okužb na prehodu v jesenko-zimsko obdobje, kjer je že na splošno okužb dihal veliko. V Zdravstvenem domu Lenart se za enkrat učinkovito spopadajo s potekom epidemije koronavirusa.

Cepljenje v določenih ruralnih predelih Podravja ne poteka po začrtanih ciljih, v Lenartu se za enkrat s tovrstnimi težavami ne spopadajo, na ravni istoimenske upravne enote, pa je precepljenost bistveno nižja.

Povečanje interesa za cepljenje gre pripisati tudi razširitvi pogoja PCT za praktično vse dejavnosti javnega življenja. V ZD Lenart so nekatere že cepili z tretjim odmerkom cepiva proti covidu-19, za koga pa je to sploh priporočljivo?

Velika večina bolnišnic oz. zdravstvenih domov je v času epidemije beležila visok izpad delovanja specialističnih ali ostalih obravnav, teh težav do sedaj v Lenartu niso imeli.

Zdravstvena stroka sicer opozarja, da trenutna precepljenost na državni ravni ne zagotavlja konca epidemije oz. preklica vseh epidemiološko- zaščitnih ukrepov.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img