spot_img

Učenci OŠ Breg računajo na podporo donatorjev

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Svetovno prvenstrvo VEX IQ Challenge se bo odvijalo med 26. in 28. aprilom 2020 v mestu Louisville (Kentucky, ZDA). V družbi 104 držav iz celotnega sveta in 620 ekipami si močno želijo biti tudi štirje učenci OŠ Breg. A tukaj se zaplete. Ker OŠ Breg kot javna vzgojno-izobraževalna ustanova nima denarja, da bi učencem plačala potovanje na svetovno prvenstvo, so pričeli z iskanjem donatorjev, ki bi učencem omogočili udeležbo.

»Gre za priložnost, ki se ponudi morda enkrat v življenju, trdo smo delali za takšen rezultat in menim, da si zaslužimo iti v Ameriko. Rezultate smo izvedeli minuli petek ob šestih zjutraj in navdušenje med člani ekipe v kateri so Tia Zmazek, Žan Ritlop, Blaž Cebek in Amanda Selinšek, je bilo nepopisno. Žal pa odhod v ZDA ni odvisen le od našega znanja, pripravljenosti, želje, temveč moramo zbrati 15.000 evrov za pokritje vseh stroškov. Ker smo vzgojno-izobraževalni zavod, lastnih sredstev v ta namen žal ne moremo zagotoviti, zato bomo skušali preko podjetij, posameznikov, občine zbrati potreben denar. Želja je res velika in če bo naš odhod onemogočen zaradi pomanjkanja denarja, bo to res veliko razočaranje za otroke,« je dejal mentor mag. Oliver Buček.

Tekmovanje prinaša neprecenljive izkušnje

Ekipa tekmuje v VEX IQ tekmovanju v robotiki. Učenci izdelajo in sprogramirajo robota glede na nalogo, ki je v naprej znana in je vsako leto drugačna. Tekmuje se v treh kategorijah: avtonomno delovanje robota, upravljanje robota s kontrolerjem, kjer dve ekipi istočasno nastopajo na tekmovalnem polju in skušajo pridobiti čim več točk in tekmovanje, kjer ekipe posamezno nastopajo in poskušajo pridobiti največ možnih točk. Posebnost tega tekmovanja pa je, da morajo ekipe med seboj sodelovati, skupaj izdelati taktiko in strategijo kako bodo nastopili na tekmovalnem polju.

Na OŠ Breg menijo, da lahko s tovrstnimi mednarodnimi sodelovanji razširjajo obzorja učencem in učiteljem. Otroci s tem pridobivajo neprecenljive izkušnje in možnosti za povezovanje ter razvijanje vseživljenjskih znanj, zato se s prošnjo o donatorstvu obračajo na vse, ki bi bili pripravljeni štirim ptujskim osnovnošolcem omogočiti, da pokažejo svoje znanje in sposobnosti v šesti največji dvorani v ZDA (Kentucky Exposition Center).

Rezultate boste lahko spremljali v živo preko aplikacije VEX Via, tekmovanja pa preko aplikacije Livestream (tako na Android kot IOS napravah).

 

 

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img