spot_img

Turizem v Mariboru raste, vendar le na Pohorju

V zadnjem tednu

 

Turistični ponudniki na Štajerskem so z uveljavitvijo turističnih bonov začeli beležiti večji obisk. Direktorica Zavoda za turizem Maribor Pohorje Doris Urbančič Windisch pravi, da tto velja predvsem za ponudnike na Pohorju. Mestni turizem pa še vedno ni doživel pričakovanega razcveta.

Čokoladna vas beleži visoko stopnjo zasedenosti

Napovedi za julij so predvsem zaradi nejasnosti glede razmer v sosednjih državah in prestavljanja držav iz zelenega na rumeni seznam ali obratno negotove. Gre predvsem za hrvaške goste, ki so rezervirane nočitve v mestnih hotelih na veliko začeli preklicevati.

“Pohorski hoteli in druge zmogljivosti na tem območju bodo julija in avgusta dobro zasedeni. Med takimi je recimo čokoladna vas z 80-odstotno zasedenostjo, edini večji odprti hotel na Pohorju Bellevue pa je zaseden skoraj 50-odstotno. Tudi v manjšem hotelu Tisa so junija beležili že kar nekaj obiska, okoli 30 rezervacij tudi s turističnimi boni,” je dejala direktorica mariborskega zavoda za turizem.

Določeni hoteli še vedno zaprti

Povpraševanje po Pohorju torej je, večja težava je po njenem v tem, da trenutno zaradi že dalj časa negotovih razmer nekateri hoteli na in pod Pohorjem sploh niso odprti. Terme Maribor tako še vedno niso odprle Habakuka, tako pa naj bi bilo vsaj še do konca leta. Medtem je hotel Arena, za katerega DUTB še vedno išče novega lastnika, nedavno prevzel novi najemnik in že vabi goste. Povpraševanja je kar nekaj tudi v manjših zmogljivostih in kočah.

Termah Ptuj pa za letošnje poletje trenutno beležijo med 70- in 90-odstotno zasedenost, pri čemer naj bi pričakovano največji delež predstavljali domači gosti, ki seveda deloma koristijo turistične bone. Med tujimi gosti jih bo največ iz Avstrije, Češke in Nemčije.

Obisk v vodnih parkih in wellnesih ni nič nižji

Termah Ptuj pa za letošnje poletje trenutno beležijo med 70- in 90-odstotno zasedenost, pri čemer naj bi pričakovano največji delež predstavljali domači gosti, ki seveda deloma koristijo turistične bone. Med tujimi gosti jih bo največ iz Avstrije, Češke in Nemčije.

Zreški Unitur pa v prvih dneh julija na Rogli in Termah Zreče skupaj beleži 80-odstotno zasedenost, kar je več kot v enakem obdobju lani.  Izdaja turističnih bonov zagotovo pozitivno vpliva na povpraševanja in rezervacije tudi pri njih, število koristnikov bonov pa se iz dneva v dan povečuje.

Glede na trenutne epidemiološke razmere v Sloveniji in sosednjih državah pri njih pričakovano največ nočitev zaenkrat ustvarjajo slovenski gostje, enako velja tudi za rezervacije v naslednjih tednih, ko pričakujejo nadaljnjo rast števila nočitev. Po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje in drugih pristojnih inštitucij je število vstopov v kopališče sicer močno omejeno, zato se občasno lahko zgodi, da vstop v termalni kompleks ni mogoč ali pa je potrebno za vstop nekoliko počakati.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel