Turističnemu sektorju grozi 80% padec

 

Svetovna turistična organizacija je opozorila, da se bo število prihodov tujih turistov na svetovni ravni zaradi pandemije novega koronavirusa letos zmanjšalo za do 80-odstotkov. S to napovedjo so močno poslabšali napoved iz meseca marca, ko so napovedali, da turističnemu sektorju grozi 30-odstotni padec.

Največji padec v letošnjem prvem četrtletju sta zabeležila azijski in evropski trg, prihod tujih turistov je padel za 22-odstotkov. V marcu, ko sto številne države omejile prehode meja so turistični prihodki upadli za 57-odstotkov.  Pri Svetovni turistični organizaciji ugotavljajo, da je v prvem trimesečju število mednarodnih turistov upadlo za 67 milijonov, kar pomeni 80 milijard dolarjev manj prihodkov iz naslova izvoza.

Ob tem pa so v organizaciji preučili tri različne scenarije: po prvem bi države omejitve potovanj umaknile z začetkom julija, kar bi pomenilo 58-odstotni padec števila mednarodnih turistov. Če se omejitve podaljšajo do septembra, bo padec 70-odstoten, če bo zaprtje trajalo do decembra, pa 78-odstoten.

V vsakem primeru svetovna turistična organizacija opozarja, da je ogroženo preživetje na milijone turističnih delavcev.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj