Turistične kmetije v Podravju slabše zastopane

0
57

Slovenska turistična organizacija in Združenje turističnih kmetij Slovenije sta v decembru izdala enajsto izdajo publikacije Turistične kmetije v Sloveniji v tiskani in digitalni obliki. V njej predstavljata ponudbo 140 turističnih kmetij v Sloveniji ter ključne razloge za obisk in počitnikovanje na slovenskem podeželju.

Direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak je ob posodobljeni izdaji publikacije poudarila, da turistične kmetije igrajo pomembno vlogo pri uresničevanju usmeritve Slovenije v zeleni in trajnostni turizem, saj turistom ponujajo nemnožični, zdrav in aktivni oddih, tesno povezan z naravo in ponudbo lokalno pridelane hrane. “Prav to so tudi elementi, za katere napovedujejo, da bodo za goste po krizi še pomembnejši. Naj bo publikacija vir novih navdihov za varna in zdrava doživetja ter počitnikovanje v Sloveniji v času, ko bo to zopet mogoče,” je poudarila.

V Podravju izbrali 12 turističnih kmetij 

Predsednik Združenja turističnih kmetij Slovenije Matija Vimpolšek je dodal, da so turistične kmetije pomemben in nepogrešljiv del turistične ponudbe v Sloveniji, saj ohranjajo tradicijo in značilne lokalne in hišne jedi in pijače ter skrbijo za obdelanost podeželja. “Veseli smo, da smo prepoznavni tako doma kot po celem svetu, saj svoje delo opravljamo s srcem ter v sozvočju z naravo,” je dodal.

Podravje povezujejo z vinskim turizmom in trto, pa tudi s Pohorjem, reko Dravo in gradovi. A zastopanost podravskih občin je majhna. Zgolj 8,5 odstotkov od vseh 141. Štiri kmetije prihajajo iz kungoškega konca. Iz Spodnjega Podravja pa prihajajo tri – Firbas, Štern-Pri Kovačniku in Pri Kapeli.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here