Turistična destinacija Ravno polje

0
41

Ena izmed najmlajših turističnih destinacij v Sloveniji Visit Ravno polje nadaljuje uspešno zgodbo povezovanja občin in lokalnih ponudnikov Dravskega polja. Z junijem 2021 se občinam Kidričevo, Starše in Miklavž na Dravskem polju pridružujejo še 3 občine: občina Hajdina, Rače-Fram in Videm. S tem bo turistična ponudba destinacije bogatejša za več kot 80 ponudnikov. Vse bolj pa se Ravno polje pozicionira tudi kot butična zelena destinacija s številnimi 5-zvezdičnimi doživetji.

Turistična destinacija Visit Ravno polje, ki je 18. januarja 2019 stopila na turistični trg, kaže rezultate vztrajnega dela in pozitivne učinke povezovanja. Prednosti povezovanja zaznavajo tudi župani sodelujočih in okoliških občin ter vidijo prihodnost turizma prav v povezovanju.

Tako se z junijem 2021, štiriinštiridesetim lokalnim ponudnikom iz občin Kidričevo, Starše in Miklavž na Dravskem polju pridružuje še 40 ponudnikov iz občin Hajdina, Rače-Fram in Videm. S tem se povezuje celotno Dravsko polje v mikro destinacijo Visit Ravno polje, ki si na eni strani podaja roko s Halozami, na drugi strani s Pohorjem in leži med dvema vodilnima mestoma, Maribor in Ptuj.

S pridružitvijo novih občin piše destinacija nove zgodbe: o Parzivalu; o tem, kje je bil skuhan prvi pohorski pisker; o rimskih bogovih, ki so živeli v Mitrejih; domačije iz 19. stoletja, kjer še vedno hranijo razstavo pražnjih in delovnih oblačil preteklosti ter obujajo življenje nekoč.

S pestro paleto ponudbe omogoča destinacija sodobnemu turistu številne priložnosti za nova doživetja, šport, rekreacijo, spoznavanje bogate dediščine Ravnega polja ter uživanje v kulinarični, gastronomski in turistični ponudbi podeželja. Je prava izbira za vse, ki si želijo oddiha na podeželju stran od mestnega vrveža.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here