spot_img

Tuji študenti se vračajo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Kljub okoliščinam, ki jih je povzročil koronavirus, bo Univerza v Mariboru tudi v novem študijskem letu izvajalka programa Erasmus+ in tako gostila okoli 200 tujih študentov oz.  za okrog polovico manj glede na prejšnja leta. Slednji pa prihajajo iz različnih držav tako Evropske unije, kot Tretjega sveta, zato bo upoštevanje zdravstvenih ukrepov ključno za preprečitev dodatnega širjenja covida-19.

Univerza v Mariboru ni priljubljena samo med slovenskimi študenti, kar dokazuje Erasmus+, program Evropske unije za sodelovanje na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa, ki vsako leto gosti tuje študente iz različnih držav sveta.

Kljub okoliščinam, ki jih je povzročil koronavirus, bo Univerza v Mariboru tudi v novem študijskem letu izvajalka programa Erasmus+ in tako gostila okoli 200 tujih študentov. Letošnje leto pa bo za tuje študente drugačno tudi zaradi možnosti namestitve, saj Študentski domovi Univerze v Mariboru ne omogočajo izvajanja karantenskih odločb.

Velika večina študentov bo tako bivala pri zasebnih ponudnikih namestitev, kateri pa letos zaradi občutnega padca števila tujih študentov  razpolagajo z dovolj prostimi kapacitetami za izvajanje karantenskih odločb.

Tuji študenti, ki se v prvem semestru udeležujejo mobilnosti na Univerzi v Mariboru, prihajajo iz večine držav Evropske unije, poleg tega pa tudi iz Srbije, Makedonije, Ukrajine, Egipta, Rusije ter Turčije. Vsaka država pa ima drugačne ukrepe in spreminjajoče se epidemiološke slike, zato bo previdnost še toliko bolj potrebna.

Načrtovano število tujih študentov predstavlja okrog polovico števila tujih študentov glede na prejšnja leta. Tuje študente pa bodo gostile vse fakultete oziroma članice Univerze v Mariboru z izjemo Medicinske fakultete in Fakultete za zdravstvene vede, kjer tuji študenti praviloma opravljajo klinične vaje in prakso a so vse te aktivnosti za tuje študente do nadaljnjega odpovedane.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img