Tudi v Apačah imajo prvega okuženega

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

V dislocirani enoti Socialno varstvenega zavoda Hrastovec so potrdili prvi primer okužbe s covidom-19. Gre za stanovalca dislocirane bivalne enote v Apačah, kjer prebiva 16 stanovalcev. Okuženega so že namestili v izolacijsko sobo in se počuti dobro. Ostalim stanovalcem so namestili zaščitne maske in izvajajo poostrene ukrepe za zajezitev širjenja virusa.

Ohranjanje stikov preko telefona

Kot so zapisali na spletni strani Zavoda Hrastovec se stanovalci v zavodu in ostalih zunanjih bivalnih enotah se počutijo dobro, zaposleni pa vse svoje moči usmerjajo, da dosledno upoštevajajo vsa navodila in aktivnosti za preprečevanje okužbe SARS-CoV-2.

Stanovalci se v večji meri zadržujejo po svojih sobah, obroki se jim postrežejo po sobah. Razpoloženje in počutje stanovalcev je, kljub strožjim ukrepom in omejitvam, pozitivno. Do nadaljnega ne bodo sprejemali raznih paketov in denarja, ki bi ga svojci morebiti radi predali svojim varovancem. Da bi lahko tudi v času posebnih ukrepov ohranjali stike z bližnjimi, pa je omogočena video povezavo preko telefona (Viber, WhatsApp).

Vsi zaposleni, ki so imeli stik z okuženim, v samoizolacijo

Zdravstveno osebje uporablja ustrezno zaščitno opremo, večkrat dnevno razkužujejo prostore v enoti, prav tako so prejeli vsa navodila za delo in tudi pripomočke, so sporočili iz zavoda, kjer bivajo osebe s težavami v duševnem zdravju in duševnem razvoju. Brise so odvzeli vsem zaposlenim, s katerimi je bil okuženi v stiku, vendar so negativni. Zaposleni so sicer preventivno v samoizolaciji, v enoti Apače pa je tako na delu nova zdravstvena ekipa.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:41

Maribor postaja starejšim prijazno mesto

Mestna občina Maribor je pred časom ustanovila Svet za starejše, ki pa zaradi epidemije do sedaj še ni deloval....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img