spot_img

Tudi obisk pri zobozdravniku ne bo kot prej

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Takoj ko bo epidemiološka slika primerna bodo spet začele delati tudi zobozdravniške ordinacije. V zdravniških organizacijah že ves čas opozarjajo, da je treba najti ustrezen način za sprostitev zobozdravstvene dejavnosti. A zobozdravniki po njihovih opozorilih ne bodo več mogli delati tako kot pred epidemijo, predvsem ne bodo več mogli obravnavati tako veliko bolnikov dnevno kot prej. Po oceni zbornice bo en zobozdravnik na izmeno, ta traja 6,5 ure, lahko obravnaval 10 primerov.

Samo naročeni bolniki in še to zgolj ob tisti uri

Da bo delo v zobozdravstvenih ordinacijah varno za bolnike in zaposlene, bodo morali upoštevati številne ukrepe. Svoj predlog smernic, po katerih naj delajo, so pripravili tudi člani odbora za zobozdravstvo pri Zdravniški zbornici Slovenije.Glede na smernice, ki so jih pripravili, bodo v zobozdravstvenih ambulantah sprejemali samo naročene bolnike, ki bodo morali v ambulanti priti točno ob uri, ko so naročeni. V čakalnico bo bolnik moral vstopiti z zaščitno masko na obrazu, pred vstopom si bodo morali razkužiti roke.

Zaposleni popolnoma zaščiteni

Zaposleni v zobozdravstveni ambulanti bodo morali tudi pri obravnavi domnevno zdravih bolnikov uporabljati zaščitno opremo, med drugim masko FFP2/N95, vizir, ki sega v področje vratu, ali zaščitna očala, pokrivalo oz. plašč z dolgimi rokavi, pokrivalo za lase in ušesa ter rokavice. Za vsakega bolnika si bo osebje v zobozdravstveni ordinaciji moralo nadeti nov komplet osebne zaščitne opreme, še predvidevajo smernice. Glede na smernice bodo morali ambulanto po vsaki obravnavi bolnika za 10 minut prezračiti. Osebje bo moralo po vsaki obravnavi temeljito razkužiti celotno ordinacijo, vse površine in naprave v njej.

Končno odločitev o tem, kdaj konkretno, bo glede na epidemiološke podatke sprejel minister za zdravje.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img