spot_img

Tudi mladi so lahko inovativni podjetniki

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Inovativne ideje so tisto, zaradi česar se svet konstantno razvija in spreminja na vseh področjih. Vendar zgolj ideje niso dovolj. Pomembno je, da je ideja realizirana, za kar so potrebni inovativni posamezniki, ki prevzamejo pobudo. Starost v podjetništvu ne igra pomembne vloge. Nekateri uspejo šele kasneje v življenju, drugi pa že zelo zgodaj. Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih že vrsto let spodbuja mlade, da bi pogumno prevzeli inovativno vlogo v podjetništvu. Tako so minuli teden organizirali že tretji Junior Achievement inovacijski kamp.

V Zavodu za spodbujanje podjetnosti mladih so v šolskem letu 2021/22 pričeli že deveto leto praktičnega učenja podjetnosti in podjetništva. Da bi čim več mladih navdušili nad novimi oblikami podjetništva iz področja krožnega gospodarstva, recikliranja in ponovne uporabe surovin so že 3 leto zapored pripravili Inovacijski kamp. Letos so bili nad odzivom mladih podjetnikov več kot zadovoljni.

Tekom prvega dneva smo za dijake pripravili predstavitev izziva in  izobraževanje. Le to je bilo namenjeno spoznanju Canvas poslovnega modela, po katerem so dijaki tudi pripravili svojo rešitev na zastavljeni izziv. Naslednji dan je bil posvečen kreiranju novih poslovnih idej in izobraževanju na področju priprave dobre predstavitve.

V zavodu želijo s pomočjo izkustvenega učenja razvijati in spodbujati podjetniško žilico mladih – od osnovnošolcev do študentov. Vse dejavnosti v enoletnem programu so naravnane tako, da se posamezniki ekonomsko opismenijo, načrtujejo kariero, razvijajo talente in zasledujejo svoja področja zanimanja.

A pri tem Rejčeva poudarja, da mlade podjetniško ne opismenijo samo za podjetništvo, ampak gre za razmišljanje, ki ga osvojijo za življenje.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img