spot_img

Tudi letos bodo občani lahko predlagali projekte v okviru participativnega proračuna

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Po prvi zelo uspešni izkušnji z uvajanjem participativnega proračuna so se v Rušah odločili, da občane Ruš povabijo k oblikovanju občinskega proračuna za leto 2022. Tako Občina Ruše v sodelovanju z Zavodom PIP tudi letos občane poziva, da oddajo svoje predloge o projektih, ki bodo izboljšali življenje v Rušah. Za lažjo pripravo prijave predloga projekta se bodo občani lahko udeležili tudi dveh spletnih delavnic.

Participativni proračun pomeni pristop demokratičnega vključevanja občank in občanov v odločanje o porabi proračunskih sredstev. Tak način neposrednega odločanja o manjših, a za ljudi pomembnih projektih, se je v Rušah že izkazal za izjemno koristnega, saj je Občina Ruše s pomočjo predlogov občanov izpeljala več dobro sprejetih projektov.

Določena je tudi časovnica letošnjega zbiranja predlogov participativnega proračuna. Postopek se začne že jutri, ko se bo zgodila prva od dveh spletnih delavnic za občane.

Letos bo v okviru participativnega proračuna za vsak krajevni odbor namenjenih 10.000 evrov, ostali pogoji ostajajo takšni kot lani. S participativni proračunom pridobijo vsi, tako občani kot občina. Slednja lahko v neposrednem dialogu z občani namreč dobi pomembne informacije o tem, kaj si občani v resnici želijo.

Podrobnejše informacije in obrazec za predlog projekta je sicer Občina Ruše objavila tudi v zadnji številki občinskega glasila Ruški utrip.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:53

V Pekrah zadovoljni z obnovo Bezjakove ulice, a si želijo nadaljevanja ureditve cest

Krajevno skupnost Pekre je v obisku vseh lokalnih entitet mariborske občine lani obiskal župan Saša Arsenovič s svojo ekipo....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img