spot_img

Tudi letos bo Up-ornik skrbel za tople domove

V zadnjem tednu

Poletja je bolj ali manj konec, kar pomeni, da bodo mnogi s strahom pogledovali proti prihodnjim mesecem, ko bodo stroški ogrevanja narasli, s tem pa močno obremenili družinske proračune. Še najtežje se z visokimi stroški ogrevanja soočajo tisti, ki že sicer živijo pod pragom revščine. Z bornimi pokojninami in pogosto neučinkovitimi sistemi ogrevanja, so še posebej izpostavljeni upokojenci. Vsi ti lahko tudi letos pričakujejo pomoč društva Upornik.

Ogrevanje v jesenskih in zimskih mesecih odščipne kar velik del družinskega proračuna. Stiske, ki nastajajo ob visokih stroških ogrevanja v društvu Upornik dobro poznajo, saj se v času kurilne sezone potrebe po pomoči povečajo. Tako bo tudi letos, zato se na hladnejše mesece že pripravljajo.

Da bo Upornik lažje pomagal vsem, ki bodo potrebovali pomoč, je s svojim prispevkom pomagala tudi Mestna občina Maribor. Prispevala je sredstva za letošnje leto in obljubila pomoč tudi v prihodnjih letih.

Komunikacija z občino je dobra, dodaja Krabonja, ki je sicer znan po tem, da svoja stališča zagovarja odločno in se z izjavami pogosto sprehaja po robu. A morda je Upornik prav zaradi tega tako uspešen.

Čeprav so v društvu videli že največjo bedo revščine, se človeške stiske nikoli ne moreš povsem navaditi, poudarja Krabonja. Težave v katerih se znajdejo posamezniki še vedno zabolijo. Za pomoč pri društvu Upornik sicer vsak mesec zaprosi okoli 1.200 ljudi.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel