spot_img

Tržnice ostajajo odprte, a ukrepi se zaostrujejo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Kot so sporočili iz Snage bodo mariborske tržnice v obdobju veljavnega Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom obratovale po veljavnem urniku, tudi v nedeljo.

Poostreni ukrepi tudi na mariborski tržnici

Na Osrednji mariborski tržnici na Vodnikovem trgu bodo poostreni varnostni ukrepi na odprtem delu tržnic, kjer bomo morali omejiti število kupcev na 10m2 na posamezno stranko. To je nov ukrep, ki ga bodo na tržnicah pričeli izvajati že v petek in soboto, ko pričakujemo na tržnici večje število kupcev.

Izogibanje gneči in nakupi v ostalih dneh

Kupce prosijo, da svoje nakupe planirajo tudi ob sredah, petkih in nedeljah, da v soboto na tržnici ne bo prevelikega števila ljudi. Prav tako jih prosimo, da se na tržnici ne zadržujejo in nakup opravijo kar se da hitro in s tem omogočijo nakup vsem zainteresiranim kupcem. Obenem pa jih vabijo tudi na tržnice na ostalih lokacijah: Tržnica Tabor, Tezno, Pobrežje in Mala tržnica na Dominkuševem trgu.

Na Snagi priporočajo obisk ostalih mariborskih tržnic, da bi se izognili gneči na osrednji.

Tržnice ostajajo izjeme, ki lahko obratujejo

Število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja tržnična dejavnost je omejeno na 30 kvadratnih metrov na posamezno stranko. Na odprti tržnici se prodajanje blaga omeji na 10 kvadratnih metrov na posamezno stranko.

Osebni prevzem hrane in pijače je dovoljen, če se zagotovi minimalen stik s potrošnikom, pri čemer konzumiranje hrane in pijače na javnih površinah ni dovoljeno.
Upoštevati je potrebno vsa higienska priporočila ministrstva, pristojnega za zdravje in NIJZ za preprečevanje okužbe z virusom SARC-CoV-2.

 

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img