spot_img

Trojiški turizem z drugačnim imenom

V zadnjem tednu

 

Lani maja so trojiški svetniki ustanovili javni zavod za turizem Visit Trojica. Župan občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah David Klobasam je s takšno potezo želel profesionalizirati trojiški turizem in ustvariti blagovno znamko Visit Trojica, pod okriljem katere se poslej razvija bogata turistična ponudba občine.

Ime dovoljeno le v slovenščini

A registrsko sodišče jim je, ko so na občinski upravi vložili predlog za vpis ustanovitve javnega zavoda Visit Trojica – Zavod za turizem Sveta Trojica v Slovenskih goricah, odredilo, da morajo spremeniti ime zavoda na podlagi zakona o javni rabi slovenščine posloveniti.

Sporna je bila torej angleška beseda Visit, zavod pa se poslej imenuje Zavod za turizem Sveta Trojica, kar so svetniki tudi potrdili. Visit Trojica pa ostaja blagovna znamka, ki se bo uporabljala v marketinške namene. Vršilka dolžnosti direktorja je postala Veronika Rodman, ki poleg vsebin pripravlja tudi poslovni načrt, ki ga bo v kratkem predstavila svetnikov.

 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Kegljaški klub Lokomotiva proslavil 70- obletnico delovanja

Kegljaški klub Lokomotiva je s slavnostno akademijo, ki je potekala v gasilskem domu v Dogošah, počastila 70 obletnico svojega...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel