Trojiški turizem z drugačnim imenom

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Lani maja so trojiški svetniki ustanovili javni zavod za turizem Visit Trojica. Župan občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah David Klobasam je s takšno potezo želel profesionalizirati trojiški turizem in ustvariti blagovno znamko Visit Trojica, pod okriljem katere se poslej razvija bogata turistična ponudba občine.

Ime dovoljeno le v slovenščini

A registrsko sodišče jim je, ko so na občinski upravi vložili predlog za vpis ustanovitve javnega zavoda Visit Trojica – Zavod za turizem Sveta Trojica v Slovenskih goricah, odredilo, da morajo spremeniti ime zavoda na podlagi zakona o javni rabi slovenščine posloveniti.

Sporna je bila torej angleška beseda Visit, zavod pa se poslej imenuje Zavod za turizem Sveta Trojica, kar so svetniki tudi potrdili. Visit Trojica pa ostaja blagovna znamka, ki se bo uporabljala v marketinške namene. Vršilka dolžnosti direktorja je postala Veronika Rodman, ki poleg vsebin pripravlja tudi poslovni načrt, ki ga bo v kratkem predstavila svetnikov.

 

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:58

V Slovenski Bistrici želijo zeleno mobilnost

Od 20. septembra bo potekal Evropski teden trajnostnega razvoja 2021. Gre za vseevropsko pobudo, ki tudi letos spodbuja različne...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img