spot_img

Tri ključne investicije občine Hajdina

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Letošnji proračun Občine Hajdina je visok več kot 5 milijonov in pol, od tega pa skoraj 2,7 milijona evrov namenjajo za investicije. Poleg kanalizacije in kolesarskih poti, bodo največ denarja namenili za komunalno opremljanje zemljišča, kjer bo stal novi dom za starostnike.

Ob standardnih zadevah kot je financiranje dejavnosti za osnovne šole, vrtce in ostalo so največ denarja namenili za investicije, med njimi so tri glavne, za katere so namenili največ denarja.

Že v letu 2020 so pospešeno uredili del makadamskega dela Dravske kolesarske poti v Slovenji vasi. Etapa Maribor – Ptuj po desnem bregu reke Drave ima tako v celoti kvalitetno urejeno makadamsko podlago. A tukaj se ne nameravajo ustaviti.

Ključni in pomembni projekt je tudi Dom za starostnike. Spomnimo, koncesijo za dom, v katerem bo na voljo 150 postelj, je prejelo podjetje Spik ing, ki je v lasti zasebne univerze Alma Mater Europaea oziroma družine Toplak. Občina mora še letos zagotoviti komunalno opremljeno zemljišče: vodovod, kanalizacijo in cesto.

Nekaj denarja pa bodo namenili tudi posodobitvi cestne infrastrukture, ki je v nekaterih predelih občine precej dotrajana.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img