spot_img

Tri izjemne zgodbe meseca junija

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Junijski regionalni utrip je ponovno predstavil tri izjemne posameznike, ki so svojo življenjsko pot utrli nekoliko izven utrjenih cest. Predstavili smo umetnika, ki bi si zaslužil veliko več prepoznavnosti, pa izjemnega človekoljuba, ki v težkih trenutkih vedno priskoči na pomoč in neutrudnega organizatorja, ki je na največjem festivalu skrbi, da stvari vedno tečejo kot morajo. A najprej v Duplek, kjer živi slikar Rajko Ferk. Da bo platno njegova največja ljubezen je spoznal že kmalu.

Njegova ustvarjalna tehnika je posebna, prav tako so edinstveni njegovi motivi. A kritiki so si enotni, da gre za izjemnega ustvarjalca, ki ga morda celo premalo poznamo.

Veliko zagnanosti je tudi pri Milanu Tovorniku iz Kungote. Kot rekorder med krvodajalci se dobro zaveda, kako pomembno je darovati kri. Kaj kmalu se lahko namreč prav vsak od nas znajde v položaju, ko bo odvisen od darovane krvi.

Milan ob krvodajalstvu vodi tudi organizacijo Rdečega križa v Kungoti. Pravi, da se ga stiska sočloveka močno dotakne in doda, da nikoli ne bi smeli pozabiti drug na drugega.

Dobri duh največjega festivala pri nas je Boris Črnič – Boco. Vrsto let sodeluje pri organizaciji festivala in hkrati skrbi za bolj ali manj razumne zahteve medijev in nastopajočih.

Letošnji festival Lent je Bocotov zadnji v tej obliki sodelovanja. A kot neutrudni lentovec bo s festivalom najbrž ostal tudi v bodoče. Njegovo znanje in izkušnje bodo za nove generacije organizatorjev namreč še kako koristne.

Tudi tokrat vas ob koncu meseca vabimo, da s svojim glasom na naši spletni strani podprete tistega posameznika, ki vas je s svojo zgodbo v juniju najbolj prepričal.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Do tega trenutka le malo odločitev za oddajo stanovanja državi

Stanovanjski sklad RS se je v okviru javnega najema stanovanj, pri katerem na trgu najema stanovanja in jih oddaja...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img