spot_img

Trgovinska zbornica v izogib zaprtju poziva k spoštovanju preventivnih ukrepov

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ker se zdravstvene razmere v državi zaostrujejo, število okužb z novim koronavirusom pa v zadnjih dneh hitro narašča, Trgovinska zbornica Slovenije trgovce in potrošnike poziva k doslednemu spoštovanju preventivnih ukrepov. Le odgovorno ravnanje vsakega posameznika lahko prepreči zaostrovanje ukrepov in ponovno zaprtje prodajaln, so poudarili.

Kaj v TZS priporočajo?

Trgovce v zbornici še posebej pozivajo k doslednemu preverjanju pogoja PCT v delovnih okoljih in pri potrošnikih ob vstopanju v prodajalne. “Hkrati k odgovornemu ravnanju – dosledni in pravilni uporabi zaščitnih mask, razkuževanju rok, upoštevanju varnostne razdalje ter izpolnjevanju pogoja PCT – pozivamo tudi potrošnike,” so izpostavili v sporočilu za javnost.

Stroka po njihovih navedbah zaradi slabšanja epidemiološke slike v državi in hitrega porasta okužb z novim koronavirusom vse bolj poziva k ponovnemu, vsaj delnemu zaprtju javnega življenja in gospodarstva. “Če bi se zgodila uveljavitev tega skrajnega ukrepa, ki si ga slovensko gospodarstvo in s tem tudi trgovinska dejavnost nikakor več ne more ponovno privoščiti, bi to lahko povzročilo veliko gospodarsko škodo in posledično zaustavitev zagona, ki ga je slovensko gospodarstvo komaj uspelo vzpostaviti po negotovem obdobju zadnjih dveh let,” so opozorili v zbornici.

Vnovično zaprtje bi vodilo tudi v izgubo delovnih mest

Pozivajo k doslednemu preverjanju pogoja PCT v delovnih okoljih, vključno z vodenjem ustreznih evidenc o samotestiranju zaposlenih in pri potrošnikih, k dosledni in pravilni uporabi zaščitnih mask, upoštevanju varnostne razdalje, razkuževanju rok in delovnih površin, prezračevanju poslovnih prostorov in spodbujanju k cepljenju.

“Na Trgovinski zbornici Slovenije razumemo želje in potrebe potrošnikov, da želijo opraviti nakupe blaga, še posebej v bližajočem se predprazničnem času. Ob tem jih pozivamo in spodbujamo k doslednemu izvajanju vseh zaščitnih ukrepov in priporočil NIJZ za preprečevanje širjenja okužb ter da ob obisku prodajaln predložijo dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT,” so ponovili.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:03

Bo Maribor dobil podzemni tunel ali obvoznico okoli mesta?

Mestno občino Maribor v prihodnjih letih čakajo številni in zahtevni infrastrukturni izzivi. Na tem mestu je nujno potrebno izpostaviti...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img