Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je pred mednarodnim praznikom dela ocenil, da je slovensko gospodarstvo v dobri kondiciji. Po besedah ministra so interventni ukrepi izrazito pripomogli k umirjanju razmer na trgu dela. Da so ukrepi pomagali pri preprečevanju še večje brezposelnosti, je sicer potrdil tudi Urad za makroekonomske raziskave in razvoj.

Potem, ko je novembra lani število brezposelnih začelo naraščati in je naraščalo vse do januarja letos, se je trend v zadnjih mesecih obrnil in tako v Sloveniji ta čas opažamo trend zmanjševanja stopnje brezposelnosti.

Gre torej za ugoden trend upadanja števila prijavljenih v evidenco brezposelnih oseb. Na ministrstvu so prepričani, da bodo s primernimi in že preverjenimi ukrepi ta trend lahko obdržali. V mesecu marcu se je trend zmanjševanja stopnje brezposelnosti nadaljeval.

V tretjem valu epidemije večjega povečevanja števila brezposelnih v Sloveniji nismo zabeležili, razmere pa naj bi se izboljšale s sproščanjem omejitev v gostinstvu in turizmu, kar bi lahko pozitivno vplivalo na stanje na trgu dela. Da so bili ukrepi za preprečevanje rasti brezposelnosti uspešni, je sicer potrdil tudi Urad za makroekonomske analize in razvoj.

Cigler je ob tem še dodal, da si bosta ministrstvo in vlada republike Slovenije še naprej prizadevala za ukrepe, ki bodo pripomogli k zniževanju posledic epidemije in zniževanju brezposelnosti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj