Matej Tonin je na kongresu NSi, ki se je začel v soboto končal včeraj, kot edini kandidat dobil vnovičen mandat za predsednika stranke. Na volitvah, ki so potekale po pošti, je prejel 420 glasov delegatov oziroma 95,7 odstotka oddanih glasov.

Tonin ponovno dobil dvoletni mandat

Tonin se je v svojem nagovoru po razglasitvi izidov zahvalil članom za izkazano zaupanje. Poudaril je, da je ponosen na NSi, ki jo je označil kot zrelo stranko, ki zna v kritičnih trenutnih strniti vrste.

Napovedal je, da se bo v svojem dveletnem mandatu, ki ga je dobil danes, trudil najti rešitve in se bo obdal z boljšimi od sebe. Poudaril je, da v stranki ostajajo zavezani vrednotam krščanske demokracije in da bo stranka delovala tako, da “Slovenija postane gospodarsko močna, socialno občutljiva in evropsko pluralna država“.

Na volilnem kongresu delegati izvolili tudi člane treh organov.

V izvršilni odbor so bili izvoljeni Janez Cigler Kralj, Jožef Horvat, Iva Dimic, Jernej Vrtovec, Martin Mikolič in David Klobasa. Mesto v nadzornem odboru so delegati namenili Maji Šturbej, Mateju Slaparju, Silvu Soku, Francu Capudru in Ireni Švab Kavčič. V razsodišču pa bodo Ignac Polajnar, Zdravko Luketič, Marjeta Humar, Franci Avbelj in Maša Brulc.

Kongres je zaradi epidemioloških razmer potekal po spletu, na vsebinskem delu, ki so ga izvedli v soboto, so pripravili tudi razprave o aktualnih temah. Drugi del kongresa z razglasitvijo izidov volitev pa je včeraj. Statut stranke določa, da se mora v dveh tednih po volilnem kongresu sestati svet stranke v novi sestavi. Kot so napovedali v stranki, se bo to zgodilo prihodnji teden.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj