Tone Partljič vabi na otok

0
38

Po tem, ko je Tone Partljič s svojimi deli večinoma raziskoval njemu tako ljube kraje v okolici Pesnice in Maribora, se z novo novelo umika daleč proč od domačih poti. Tokrat nam predstavlja Ljudi z otoka, ki živijo nekoliko odmaknjeno in precej počasnejše življenje v kvarnerskem zalivu.

In prav toliko kot je prebivalcev otoka, toliko je različnih in nepozabnih zgodb, ki preproste otočane rišejo v povsem drugačni luči. Skozi te zgodbe prihaja do izraza Partljičevo mojstrstvo, s pomočjo katerega še iz tako preprostega človeka naredi junaka, ki ga bralec z lahkoto posvoji. Tone Partljič tudi tokrat ostaja avtor, ki ne ločuje med malim in velikim človekom.

Novo Partljičevo delo je tudi tokrat izšlo pod okriljem založbe Beletrina. Plodno sodelovanje založbe, urednika in avtorja je enostavno, ko delaš z z ljudmi, ki v svojem poslanstvu uživajo, pravijo v založbi.

V Beletrini sicer napovedujejo nadaljevanje sodelovanja s Partljičem. In čeprav podrobnosti o novih idejah v založbi ne razkrivajo, nam je pisatelj vseeno predstavil svojo zamisel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here