spot_img

Tomaž Barada bo vodja slovenske olimpijske reprezentance v Pekingu

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Izvršni odbor (IO) Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) je na seji v Ljubljani Tomaža Barado, predsednika strokovnega sveta OKS za vrhunski šport, imenoval za vodjo reprezentance na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu od 4. do 20. februarja prihodnje leto.

O igrah, ki bodo na sporedu čez pet mesecev, danes niso veliko govorili, imenovali so le vodjo reprezentance.

Barada je v svoji karieri dosegal zavidljive rezultate

Ta je v športni karieri dosegel izjemne rezultate v taekwondoju, kjer je postal evropski in svetovni prvak, uspehe pa je ponovil tudi v kickboksu. Še preden je bil imenovan na mesto podpredsednika krovne slovenske športne organizacije, je prejel tudi častno listino OKS.

V glasovanju je bil proti predlogu za vodjo ekipe le Enzo Smrekar, podpredsednik OKS in predsednik Smučarske zveze Slovenije, dva člana IO OKS pa sta bila vzdržana.

O čem so še govorili na seji OKS?

Ob koncu seje so govoril o pravilih, ki bodo na dnevnem redu izredne skupščine 30. septembra. Uvodoma so izrazili nasprotovanje predlogu novele zakona o igrah na srečo.

IO OKS pa je izrazil podporo spremembam davčne zakonodaje, ki povečuje možnosti financiranja športa. To je ena izmed osmih točk, ki jih je zakonodajalcem predlagal slovenski strokovni svet za šport.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img