Slovenska reprezentanca bo danes ob 20:45 v ozadnjem krogu lige narodov gostovala na stadionu Georgisa Kamarasa, sicer domačem prizorišču Apollona, ki sprejme dobrih 14 000 navijčev. Slednjih, zaradi zdravstvene krize ne bo, veliko več pa bo naboja, ki ga prinaša »finale« skupinskega dela lige narodov. Matematika je preprosta, Grčija za osvojitev prvega mesta potrebuje zmago, Sloveniji pa za posledično uvrstitev v dodatne kvalifikacije za Svetovno prvenstvo v Katarju 2022 in napredovanje v ligo B , zadostuje že neodločen rezultat.

Matjaž Kek pred tekmo umirja strasti

Sedma medsebojna tekma teh reprezentanc bo z naskokom najpomembnejša. Zvečer bo na dosegu roke veliko, česar se zavedajo tudi v taboru Slovenije, a selektor Matjaž Kek opozarja: »Sem že pred tekmi s San Marinom in Azerbajdžanom od fantov zahteval odgovornost, ki edina pomaga pri gradnji ekipe. Matematika pa me ne zanima, saj moram sprva vzpostaviti sistem in koncept, šele zatem lahko računamo na kontinuiran rezultat. Dejstvo pa je, da si želimo zagotoviti prvo mesto.«

Taktiziranje ne pride v poštev, potrebna je igra na zmago

Kljub temu, da Slovencem zmago v ligi C zadostuje že remi, pa je jujno da v tekmo krenejo z željo po zmagi. Nogomet namreč v veliki meri ne nagrajuje ekip, ki že pred tekmo napovedujejo preračunljivo igro na rezultat. Slovenija si slednjega ne sme privoščiti niti proti kakšni kakovostni slabši reprezentanci, kaj šele proti Grčiji, katere selektor John van ‘t Schip zagovarja veliko kreacij in visoko posest žoge. Lahko bi dejali, da prisega na tipični način igre, ki ga igrajo na Nizozemskem, od koder tudi prihaja. »Naši igralci so vajeni igrati pod pritiskom, kar me veseli, svojega načina igra zato ne bomo spreminjali«, je napovedal selektor grške nogometne reprezentance.

                      Zvezdnik grške reprezentance, Odysseas Vlachodimos, vreden 16 milijonov evrov

Derbi skupine 3 v C konkurenci bo torej določil, ali je Slovenija že dovolj zrela za osvojitev prvega mesta, ki ne prinaša več samo ugleda, ampak tudi močnejše nasprotnike v naslednjem ciklusu lige narodov, kot so Rusija,Turčija inAvstrija. Vsaj osvojena točka v Atenah bi slovenski izbrani vrsti zagotovila lažjo pot do nastopa v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022, ob predpostavki če bi se zalomilo v rednem delu kvalifikacij, ki se začenjajo prihodnje leto. Kaj tekma z Grčijo prinaša pa se sicer zaveda manj Slovencev, kot v preteklosti, saj že več kot desetletje čakajo na uvrstitev reprezentance na veliko tekmovanje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj