Titove ceste v Radencih ni več

Občinski svet Občine Radenci je včeraj na svoji 19. redni seji sprejel Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o imenovanju ulic, trgov in naselij v zdraviliškem kraju Radenci  in preimenoval dosedanjo Titovo cesto v cesto Cesta osamosvojitve Slovenije.

“Preimenovanje je sprejeto ob 30. letnici samostojne Slovenije in 30. obletnici plebiscita s katerim smo odločili, da bo Slovenija samostojna država,” so zapisali na uradni spletni strani Občine Radenci in dodali, da se tako pridružujejo “mnogim mestom in krajem, ki so ta del zgodovine iz poimenovanja javnih cest, ulic in trgov  umaknili v muzeje in zgodovino.”

Referenduma ne bo

Ustavno sodišče je sicer že 04.12.2020 v svojem sklepu o zavrženju Ustavne pobude, ki jo je vložil g. Franc Vukajč  obrazložilo, da pobudnik tudi po ponovnem pozivu ni uspel z dokazovanjem protiustavnosti in nezakonitosti Odloka, ki ga je Občinski svet sprejel na svoji 14. redni seji, 28.5.2020.

Civilna pobuda, ki se bori proti preimenovanju Titove ceste, bo po besedah Franca Vukajča vztrajala pri referendumu. Župan Roman Leljak na to odgovarja, da bo občina v tem primeru za zastopanje pooblastila odvetniško družbo in naj se dogovarjajo, kako bodo zadevo reševali.

Vsi stanovalci Ceste osamosvojitve Slovenije bodo dobili povrnjene stroške, ki bodo nastali pri zamenjavi dokumentov v vrednosti do 50,00 evrov/občana.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj