spot_img

Tezno – mestna četrt brez investicij

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestna četrt Tezno velja za eno največjih lokalnih skupnosti v mestu, kljub temu pa investicij v tem predelu Maribora kronično primanjkuje. Idej je sicer veliko, dejanske realizacije pa bolj malo. V načrtu je sicer izgradnja zdravstvene postaje, ki bi bila umeščena v tako imenovani Urbani center Tezno. Slednjega bi umestili na sedaj degradirano območje vrtičkov v neposredni bližini OŠ Martina Konšaka.

Na zadnji seji mestnega sveta je mestni svetnik Igor Jurišič podal pobudo o razjasnitvi realizacije obljubljenih investicij izven centra mesta. Pri pomanjkanju investicij prednjači MČ Tezno, kjer se že dalj časa opozarja na številne problematike, ki pa še do danes niso bile odpravljene.

Eden najpomembnejših projektov je izgradnja t.i. Urbanega centra Tezno, kjer bi bilo nameščenih več vsebin, ključno pridobitev pa predstavlja novogradnja Zdravstvenega doma Tezno, saj je slednji že zelo dotrajan. Vse našteto bi umestili na zemljišče v neposredni bližini OŠ Martin Konšak. To območje pa je trenutno v malodane katastrofalnem stanju, zemljišča vrtičkarjev so namreč polna smeti oz. Nevarnih odpadkov.

Nujni so tudi skupni prostori za druženje Tezenčanov, ureditev področja nekdanjega nogometnega prvoligaša Kovinarja, še vedno pa ni zgrajena tudi večnamenska dvorana o kateri se pogovarjajo že deset let, ob tem da so načrti že pripravljeni.

V MČ Tezno se, kljub časovnemu zamiku številnih investicij obetajo investicijski preboj, po besedah Jurišiča ne zahtevajo težko izvedljivih luksuznih projektov, ampak zagotavljanje učinkovite osnovne infrastrukture.

Na mariborski občini odgovarjajo, da se projektne dokumentacija za Zdravstveno postajo še usklajuje Prav tako je OPPN za Urbani center Tezno že v postopku priprave, v sklopu katerega bi do leta 2024 naj postavili več vsebinski center mestne četrti z pripadajočo zdravstveno postajo. A še prej bo treba sanirati zdaj že pravo okoljsko katastrofo na področju zaraščenih, neurejenih in z odpadki onesnaženih vrtičkov.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

00:03:38

Nujna širitev osnovne šole

Na OŠ Dušana Flisa v Hočah izvajajo obnovitvena dela, pa tudi dozidavo objekta. Med drugim bodo povečali jedilnico in...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img