Tezenčani imajo dovolj

Potem, ko je v zadnjih dneh v ponedeljek že tretjič zagorelo v Surovini in je Tezno zajel gost črn dim, je prebivalcem Tezna očitno prekipelo. Na spletu se je znašla peticija Tezenčani imamo dovolj, skupaj smo močnejši, ki jo je doslej podpisalo že več kot 150 ljudi.

Dim, ki je zajel Tezno in Maribor je prestrašil mnoge. V Surovini so sicer priznali, da pri gorjenju tovrstnih odpadkov lahko pride do sproščanja nevarnih plinov, a večje nevarnosti za zdravje ljudi dim vseeno naj ne bi pomenil.

Tudi sicer okoliški prebivalci živijo na precej degradiranem območju. Želeli bi si, da bi živeli v bolj čistem okolju, a je težav tudi takrat, ko ne gori, veliko.

Župan Saša Arsenovič je včeraj na pogorišču Surovine izrazil zaskrbljenost zaradi požara in odgovornost prevalil tudi na ramena države. Podobno tudi direktor Surovine, ki je na nek način napovedal podobne dogodke, dokler država ne bo rešila težav z odvozom odpadkov.

Spletna peticija je morda samo začetek nadaljnjih aktivnosti civilne družbe, da bi se takšni dogodki v prihodnost vendarle preprečili.

Kontaktirali smo tudi predsednika sveta Mestne četrti Tezno Roberta Pungerla. V telefonskem pogovoru nam je pojasnil, da Mestna četrt Tezno sicer podpira peticijo, da pa nima nobenih zakonskih vzvodov za kakršnokoli ukrepanje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content