spot_img

Testiranje zaposlenih je za podjetja velik strošek

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Koronakriza je znatno podražila proces dela, predvsem izvoznim podjetjem, ki morajo svoje delavce redno testirati. To zahtevajo tuja podjetja, ki v primeru, če testa ne predložijo, zavrnejo sodelovanje. Tako so v Štajerski gospodarski zbornici predlagali pristojnemu ministrstvu ukrep, ki bi znatno razbremenil delodajalce.

Tako so ministrstvu predlagali delno sofinanciranje testov, saj takšnih stroškov podjetja ne morejo predvideti.

Da bi zagotovili dobre pogoje za delavce in delodajalce so ustanovili fundacijo vzhod.si.

V okviru projekta »Usposabljanje delodajalcev za promocijo varnosti in zdravja pri delu (e-VZD) so organizirali tudi konferenco, na kateri so izpostavili  varnost in zdravje na delovnem mestu kot izjemno pomembno prioriteto delodajalcev, saj so zdravi in zadovoljni zaposleni temelj za uspešnost vsake delovne organizacije.

Delodajalci, ki vlagajo v zdravje svojih zaposlenih, posredno vplivajo na uspešnost podjetja, višino stroškov zaradi bolniških odsotnosti in poškodb pri delu, hkrati pa se povečujejo produktivnost, motiviranost, pripadnost in zadovoljstvo zaposlenih. Zdravi in zadovoljni zaposleni, ki delajo v varnem in pozitivnem delovnem okolju, prav tako ostajajo zvesti organizaciji oziroma delodajalcu. Slednje je na trgu dela, ob upoštevanju staranja delovne sile, še posebej pomembno.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img