spot_img

Testiranje tudi za cepljene?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

S slabšanjem epidemiološke slike se pripravljajo novi ukrepi, s katerimi bi letošnjo jezen in zimo lahko premagali brez večjega zapiranja družbe. Veliko bo po besedah stroke odvisno od doslednega spoštovanja in nadzora pogoja PCT, vse več govora je tudi o tretjem poživitvenem odmerku cepiva, ob tem pa ni izključeno niti testiranje za cepljene.

Število oseb, ki zaradi covida potrebujejo zdravniško oskrbo narašča, s tem pa naraščajo tudi skrbi zaradi zmogljivosti zdravstvenega sistema. Zaposleni so zaradi skoraj dveh let boja z epidemijo iztrošeni in zato iščejo zaposlitve na drugih manj zahtevnih delovnih mestih. Ob tem pa skrb povzroča tudi veliko bolj kužna različica virusa.

Večjim težavam zaradi prenapolnjenosti bolnišnic se po mnenju stroke lahko izognemo z doslednim spoštovanjem in nadzorom pogoja PCT, predvsem na delovnih mestih, kjer prihaja do stika z ogroženo populacijo. Jasnih navodil o morebitnem poživitvenem odmerku cepiva zaenkrat še ni. Se pa vse glasneje govori tudi o možnosti obveznega testiranja za cepljene.

Zaradi naraščanja števila okužb in hospitaliziranih je v veljavi četrta faza aktivacije bolnišnic. Bolnike s covidom-19 bodo sprejemale še novomeška, novogoriška in murskosoboška bolnišnica.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img