Terme Maribor znova zamenjale direktorja, hotela v centru mesta preimenovana

0
125

Nekoč največji mariborski ponudnik nočitvenih zmogljivosti Terme Maribor, ki je pred leti pristal v ruski lasti, je znova dobil novo vodstvo. Kot je razvidno s spletne strani Ajpesa, je sredi novembra vodenje uprave prevzela Timka Magerl, ki je zamenjala Jurija Gordona. Medtem so mestnima hoteloma znova vrnili imeni Orel in Piramida.

Gordon na mestu direktorja le začasno

Tudi Gordon je bil sicer na tem mestu le začasno, potem ko se je jeseni po manj kot letu dni vodenja od Term Maribor poslovil Igor Kertsman. Magerlova prihaja iz Celja, sicer pa je v slovenskem gospodarstvu in turizmu še razmeroma nepopisan list.

Medtem pa sta dva mariborska mestna hotela, ki sta zadnja leta nosila ime Mercure Maribor City Center in Ibis Styles Maribor City Center znova dobila svoji stari imeni – Orel in Piramida. Čeprav v Termah z javnostjo že lep čas ne komunicirajo, je Večeru uspelo izvedeti vsaj to, da je vzrok za preimenovanje, da Accorjeva blagovna znamka hoteloma ni prinašala koristi oziroma dobička.

Hotel Ibis Styles Maribor City Center prevzema staro ime; Hotel Orel.

Sanacija hotela Habakuk poteka po načrtih

Medtem še vedno teče prenova Habakuka, njihovega tretjega hotela pod Pohorjem, ki naj bi ga po zadnjih načrtih odprli februarja. Obnova sicer še ni zaključena, delavcem hotela pa naj bi podaljšali pogodbe za čakanje na delo doma do konca januarja.

Tudi sicer je večina od okoli 200 zaposlenih v Termah Maribor že od začetka epidemije marca letos na čakanju, nekaj pa naj bi jih nedavno odpustili. Potem ko so že lani prodali medicinski center Fontana, letos pa hotel Bellevue na Pohorju in gostilno Pri treh ribnikih, zdaj prodajajo še mestna hotela, ki sta leta 2017 postala del mednarodne hotelirske verige Accor.

Hotel Habakuk bi naj svoja vrata odprl po končani prenovi v mesecu februarju 2021.

Klavrno poslovanje Term Maribor

Terme Maribor so bile od leta 2013 prek slovenske družbe Platanus v lasti ruskega energetskega giganta Gazprom, septembra lani pa so od Platanusa prešle v last na Cipru registriranega podjetja MB Dailyrates management. Tudi lansko leto so zaključile z občutnim padcem prihodkov, ki so znašali le 6,3 milijona evrov, skoraj tretjino manj kot leto pred tem, okoli 1,7 milijona evrov dobička pa so ustvarili zgolj na račun prodaje Fontane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here