Terapija z branjem za naše najmlajše

 

Poletje je čas za branje. Veliko nas poletje rado izkoristi za knjige, ki jih želimo prebrati, pa med letom zanje nimamo dovolj časa ali prave energije. Tokrat vam kot idejo za idealno družinsko branje predstavljamo terapevtske knjige za otroke in Deni Kragelj, avtorico terapavtskih pravljic za otroke!

Dolgoletne izkušnje in individualni pristop

Deni Kragelj je diplomirala iz socialne pedagogike, ki celostno pristopa k posamezniku in je usmerjena k rešitvam. Ta študij je znan po številnih praktičnih nalogah in projektih. Na svoji poti je od blizu spoznala delo z brezdomci, psihiatričnimi bolniki, odvisniki in otroki z avtizmom. Izvajala je celoletne projekte v Zavodu za gluhe in naglušne, Zavodu za slepe in slabovidne, Domu Malči Belič in OVI Jarše. Enomesečne prakse je uspešno opravila v Vzgojnem zavodu Smlednik, Prevzgojnem zavodu Radeče in Stanovanjski skupini Hiša.

Terapevtske zgodbe za otroke, pa tudi odrasle.

 

Domišljija in otroška inovativnost sta brezmejni

Delo z otroki, še najbolj pa s tistimi, ki so jih pestile vedenjske težave, je vedno bila njena strast. Iskala je pot do njih, ustvarjala stik z njimi in gradila odnos. Kot mama, pedagoginja in animatorka je ustvarjala gradivo, ki pomaga pristopiti k otrokom in predelati vsakdan. Za vstop v domišljijski svet zgodb so ji zelo pomagale številne animacije otrok, ki jih je kot dolgoletna koordinatorka dogodkov izvajala po vsej Sloveniji. Želela je spoznati otroka, vstopiti v njegov svet in mu ga pričarati. Tako je v sodelovanju s starši in strokovnjaki ustvarila pravljice, ki (p)odpirajo najbolj aktualne teme.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj