Telefon za psihološko podporo v času epidemije

0
105

Društvo psihologov Slovenije je v partnerstvu z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) v ponedeljek vzpostavilo telefon za psihološko podporo prebivalstvu ob epidemiji novega koronavirusa. Številka, ki jo lahko pokličejo pomoči potrebni,  je 041 443 443. Telefon je bil vzpostavljen z namenom želje po podpori ljudem, ki se v času epidemije in z njo povezanih kriznih ukrepov soočajo z različnimi stiskami.

Pomoč bodo nudili izkušeni psihologi, psihoterapevti in ostali strokovnjaki s področja psihologje. Telefon pa je namenjen predvsem krajšim pogovorom za čustveno podporo pri obvladovanju tesnobe, strahu, jeze in drugih čustvenih stanj, podpori obolelim s covidom-19 in njihovim svojcem, podpori ob izgubi bližnjega zaradi te bolezni ipd.

Ljudje lahko uporabijo telefon ob delavnikih med 16. in 24. uro, ob sobotah in nedeljah pa od 12. do 24. ure.

Društvo je pri vzpostavitvi telefona sodelovalo s službo za psihološko pomoč pri civilni zaščiti, Slovensko krovno zvezo za psihoterapijo ter z Združenjem zakonskih in družinskih terapevtov in Združenjem psihiatrov pri Slovenskem zdravniškem društvu. Storitev klicnega centra pa je društvu doniral Telekom Slovenije.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here