Tekom noči lahko pričakujemo hude nalive in razlivanje nekaterih hudournikov

Agencija Republike Slovenije za okolje in prostor opozarja da so lahko v noči na ponedeljek do ponedeljka dopoldne predvsem v severni Sloveniji ob počasnem prehodu vremenske fronte možni krajevno močni in dolgotrajni nalivi. Lokalno so tako možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel, zato je potrebno biti pozoren na bližajoče se nevihtne oblake, med nevihto se ni pametno zadrževati na izpostavljenih mestih.

Ob hudourniških vodotokih bodo možne poplave, prav tako je verjetno razlivanje meteorne in zaledne vode. Plavje lahko zamaši posamezne objekte vodne infrastrukture in zajezi vodni tok.

Če opazite hitro naraščanje hudourniškega vodotoka najprej poskrbite, da se umaknete nad območje, ki ga lahko doseže voda in ne skušajte prečkati vodnega toka. Izjemoma, če presodite, da to lahko pravočasno storite, umaknite iz nižjih prostorov in kleti hrano, premičnine, dokumente, denar in druge dragocenosti. Spremljajte meteorološka in hidrološka opozorila in informacije, ki jih posredujejo druge pristojne službe in organi.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj