Tekma preobratov prinesla zmago Maribora s 4-3

V 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije sta se v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Domžale. Pred tekmo se je napovedovalo, da bodo gostje, zaradi okužb s koronavirusom, močno oslabljeni, a je bilo po zapisniku takoj jasno, da večjih sprememb začetne enajsterice ni. Uvodoma pasta sicer obe moštvi veliko tekli, kombinirali in napadali, vendar brez pravega učinka.

Edina priložnost polčasa prinesla vodstvo Domžal

V 11. minuti pa vodstvo Domžal, ko se je z asistenco izkazal produkt mariborske šole Sven Šoštarič Karić, akcijo pa z zadetkom nagradil  Dario Kolobarić, 0-1. Maribor je po zaostanku bil rahlo izgubljen, zdelo se je kot da nimajo prave ideje v igri kako bi sploh resneje ogrozili vrata Mulalića. Veliko je bilo predložkov, a premalo natančnosti v zaključkih situacij. Rezultat pa se do izteka prvega polčasa, ki je ponudil zares malo konkretnih priložnosti, ni več spremenil. Domžale so izkoristile eno redkih kombinacij in zasluženo vodeile z 0-1 po prvih 45. minutah.

Boljše nadaljevanje prineslo izenačenje vijoličastih

Ob polčasu se je Mauro Camoranesi odločil za prvo menjavo, v slačilnici je “pustil” Nemanjo Mitrovića, zamenjal sistem na 4-4-2 in priložnost za dokazovanje ponudil Aljoši Matku. Praktično ob prvi pravi akciji  pa je Maribor prišel do izenačenja. Po natančni podaji Jana Repasa je  spretno utekel Martin Milec in poslal nizko žogo v kazenski prostor  gostov, kjer je Rudi Požeg Vancaš neoviran žogo iz neposredne bližine poslal v mrežo za 1-1.

Dva preobrata

Čez 5. minut pa je Maribor že vodil z 2-1, Požeg Vancaš je prodrl v 16- metrski prostor in v osrčju slednjega  našel Jana Mlakarja, ki je z izjemnim obratom in strelom pod prečko dosegel tako želeni prvi zadetek po povratku v Ljudski vrt. V naslednji akciji na drugi strani pa šok, ko je navidezno nenevaren predložek Tončija Mujana po nespretnem posredovanju Ažbeta Juga končal v golu,2-2 . Prepoceni zapravljeno vodstvo z vidika Maribora.

V 67. minuti ponoven popoln preobrat, iz kota je podajal Senijad Ibričić, zmedo obrambe pa je najbolje izkoristil nekdanji up Maribora Sven Šoštarič Karić in žogo še tretjič poslal mimo izgubljenega Ažbeta Juga, 2-3. Tekma pa se v tem trenutku nikakor ni končala, saj je Maribor še drugič izenačil, podajo Repasa je v slogu napadalca izkoristil Špiro Peričić in se z golom tudi delno odkupil za napake v obrambnih nalogah na prejšnjih tekmah, 3-3.  

Aljoša Matko za zmago Maribora

Zanimive odločitve pa v zadnjih tekmah sprejema Camoranesi, saj n srečanje po navadi opravi le eno ali dve menjavi, tako je bilo tudi tokrat, ko je drugo in tretjo od možnih petih (!) opravil globoko v končnici tekme, v 85. minuti, ko sta v igro vstopila Jasmin Mešanović ter Amir Dervišević. Tik pred menjavo pa še četrti gol Maribora, ko je Blaž Vrhovec našel utekajočega rezervista Aljošo Matka, ki je premagal Aldina Mulalića za nepopisno veselje vijoličastih.

Maribor je na tej tekmi pokazal številne oscilacije v igri, a je na koncu vseeno prišel do tako želenih treh točk in mirne priprave na nadaljevanje prvenstva po reprezentančnem premoru. Vseeno pa bo imel Camoranesi s svojimi varovanci v vmesnem času še veliko dela, da bodo vijoličasti predvsem prejemali manj zadetkov, saj so jih v 11. krogih kar visokih 15.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj