Zdravje je vse pomembnejša osebna, družbena in socialna vrednota, česar se zavedajo tudi v občini Kidričevo. Zato so se odločili izpeljati, iz lanskega leta prestavljen projekt, tek za pokal Ravnega polja. Gre za mini maraton z dvema trasama po 5 oziroma 10 kilometrov. Po besedah višje svetovalke na občini Mojce Meško si prizadevajo program maratona izvesti čim prej, prav tako pa se nadejajo uspešnejšega obdobja na področju turizma, ki je v lanskem letu, zaradi epidemije utrpel velik udarec.

V občini Kidričevo se poleg finančno obremenjujočih projektov, v zadnjih letih odločajo tudi za realizacijo t.i. mehkih vsebin. Ena izmed takšnih tek za pokal Ravno polje, s čimer želijo ozaveščati občane za zdrav način življenja.

Učilnica v naravi deluje že zadnja leta, od centra Kidričevega oddaljena približno 3 kilometre, obdana z gozdom. Uporabljajo jo predvsem šolarji za vaje na terenu, sedaj pa bo služila kot ena izmed postojank na trasi mini maratona.

Ena izmed ovir pri realizaciji tega projekta pa je še vedno trajajoča epidemija covida-19, v tem trenutku namreč vladni ukrepi ne dopuščajo zbiranj nad 10 ljudi, zato bo izvedba programa veliko odvisna od epidemičnih razmer v državi.

Po besedah višje svetovalke na občini Mojce Meško pa pripravljajo tudi ponovno odprtje Športno rekreacijskega centra Green Lake, ki v lanskem letu zaradi epidemije ni deloval v polnem obsegu.

V občini zatrjujejo, da se s povezovanjem turistične destinacije z ostalimi občinami ustvarjajo boljši pogoji za razpoznavnost razvoja turizma na območju Ptuja in širše regije.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj