spot_img

Tek na Kalvarijo znova v soju luči

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Tradicionalni tek po 454 stopnicah, kolikor jih vodi na Kalvarijo, tudi letos bo! V lanski korona sezoni, tik pred jesenskim lockdownom, so se organizatorji zaradi okoliščin odločili, da bo dogodek podnevi. Letos se 12. Seltronov nočni tek po stopnicah na Kalvarijo vrača v podobi, kot smo ga vajeni.

12. Seltronov nočni tek po stopnicah na Kalvarijo bo v petek, 15. oktobra 2021 od 17.30 naprej.

Kalvarija je hrib na severni strani mesta in stopnice predstavljajo dober vadbeni poligon mnogim rekreativcem in profesionalcem. Sicer veljajo za »peklenske«, vendar organizatorji pravijo, da je važno sodelovati in ne zmagati, zato jih lahko premagate v lastnem tempu. Na dogodek se je treba predhodno prijaviti preko spletne strani teknakalvarijo.com, ob prevzemu startnih številk pa velja poseben, časovno razporejen režim.

»Tekači startajo eden za drugim po stopnicah s kratkim časovnim razmikom, kategorija je le ženska in moška ter tri različne otroške,« pove Klemen Tasič, vodja projekta pri Zdravi zabavi. »Otroci tečejo v 3 starostnih kategorijah – mini kalvarček, kalvarček ter senior kalvarček, njihova prisotnost pa dogodku vsekakor doda tisto hudomušno noto, ki je v teh časih še posebej dobrodošla« še doda.

Vsak je zmagovalec

Kranjčan Matjaž Mikloša ima že 4 zmage na dogodku, njegov rekord je neverjetnih 1:44, je na dogodek že prijavljen. Lanski zmagovalec, Avstrijec Cristof Grossegger, ki je dosegel čas 1:49,33 – udeležbe zaenkrat še ni potrdil. Organizatorji pa poudarjajo – vsak, ki pride do vrha, je zmagovalec, ne glede na čas. Tudi zato vsak udeleženec prejme spominsko medaljo in pa darilo.

Prireditev se začne v petek, 15. oktobra ob 17.30, ko bo start otroških tekov. Zaradi lažje izvedbe dogodka ob spoštovanju ukrepov za preprečevanje okužbe s koronavirusom so prijave možne samo preko spletnega obrazca. Prijavnine sicer ni, nagrajen bo prav vsak udeleženec.  Start otroških tekov bo ob 17.30 uri, vsi ostali se bodo na »štenge«, kot jim pravijo domačini, podali ob 19h.

Posebni pogoji za udeležence

Zaradi specifične situacije bo letošnji tek izveden pod posebnimi pogoji. Kot povsod velja, organizatorji pozivajo udeležence, da se prireditve udeležijo le zdravi posamezniki s PCT pogojem.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img