Teče največja investicija letošnjega leta

0
126

V mesecu juniju se je pričela obnova poslopja v središču Miklavža, v katerem deluje tamkajšnja občinska uprava. Stavba je bila potrebna sanacije zaradi dotrajanosti, energetske potratnosti in utesnjenosti prostorov za delo občinske uprave. Tako bo izvedena tudi celovita energetska sanacija objekta z ureditvijo okolice.

Obnova občinske stavbe je največja investicija občine Miklavž na Dravskem polju v letošnjem letu. Obnova bo stala okoli 700.000 evrov, pri čemer bo večina denarja iz občinskega proračuna. Sofinanciranje iz kohezijskega sklada naj bi znašalo slabih 80.000 evrov.

Z deli na objektu so gradbinci pričeli začetek junija, prenova pa naj bi bila končana v 135 dneh oziroma v drugi polovici septembra ali v začetku oktobra. V stavbi, ki je bila v preteklosti tudi šola, bodo med drugim zgradili novo dvigalo in tako olajšali dostop gibalno oviranim osebam.

Po besedah župana bodo v delu stavbe, ki bo protokolarnega značaja, po novem možne tudi poroke. Prav tako pa bodo zagotovili, dabo imel vsak občinski uslužbenec svojo pisarno. V času trajanja prenove miklavške občinske stavbe pa občinska uprava deluje na drugi lokaciji. Začasno so se presilili v Dom krajanov v Dravski dvor.

Sicer pa občina za letošnje leto načrtuje še nekatere investicije. Med drugim načrtujejo gradnjo kanalizacije, vodovoda, optičnega omrežja, nove ceste ter ureditev ene izmed miklavških ulic. Poleti pa so zaključili tudi prenovo športnega igrišča ob miklavški osnovni šoli.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here